11 oktober 2016

Hersentumorenweek

Het is oktober. Borstkankermaand. Het toeval wil dat hersentumoren ook in oktober hun awarenessweek hebben, maar door de vele boobs, raken de hersenen volledig ondergesneeuwd. We hebben vanwege de internationale hersentumoren week folders willen sturen naar de ziekenhuizen. Niet gewenst. Het is borstkanker maand.

Met alle respect, maar hoe kan je als ziekenhuis de ene ziekte voortrekken op de andere? Stel dat al de organen in ons lichaam hun eigen kankermaand hebben, dan heb je aan twee jaar nog niet genoeg maanden. Het lijkt er op dat alleen de grootste kankersoorten hun eigen maand krijgen. En dat is jammer, want juist deze kankersoorten kennen al een hoog genezingercentage. Het blijft onbegrijpelijk dat een ziekte waarbij de meest voorkomende hersentumor slechts 0,3% genezingskanzen kent, waar de meeste kinderen met kanker aan overlijden, zo ondergewaardeerd blijft.

Echter we hebben de ziekenhuizen helemaal niet nodig om "onze" hersentumorweek uit te dragen. We kunnen deze week als patienten zelf omarmen. Wat kun je doen? Iedereen kan een poster voor het raam hangen om aandacht te vragen voor hersenkanker. We kunnen allemaal een eigen collecteweek houden voor meer hersentumoren onderzoek. Gewoon via facebook en twitter. Vraag al je vrienden en familie te doneren of om ook een online collecte te houden. Omdat wij ook bij hersenkanker hoge genezingskansen willen hebben.

Dus iedereen die dit leest: “Sta op tegen hersenkanker” en creëer je eigen hersentumor collecte. Gebruik de tools die Stichting STOPhersentumoren.nl hiervoor heeft.

Voer actie

Maak gratis en binnen een paar minuten een totaal eigen actiepagina met betaalmodule aan.

Laat iedereen zien waar je voor gaat en begin online donaties te werven op www.STOPhet.nl

StopBrains STOPhet actie voor stophersentumoren hersentumor onderzoek

Lotgenoten contact

Het is fijn om met anderen te praten die in soort gelijke situaties zitten.

facebookicon

STOPhersentumoren.nl heeft daarvoor de grootste lotgenoten contact groep. Klik HIER om daartoe toegang te krijgen.

Blogs

Lees de verhalen van onze bloggers, mensen die allemaal iets te maken hebben met hersentumoren.

Wat maken zij mee?
Van patiënt tot naaste, van onderzoeker tot arts. Iedereen kan bloggen. Lees of blog je met ons mee?

Klik HIER om naar de bloggers toe te gaan.

   logo hersentumor blogger blogs stophersentumoren