12 maart 2017

Is er een alternatief?

Een hersentumor is geen keuze, die overvalt je als een sluipmoordenaar uit het niets. Je wilt alles op alles zetten om hem uit je leven terug te dringen. Deze reactie is niet meer dan een normale levensbehoefte. Bij gevaar komen je oerinstincten om het vage leven te redden bij een ieder naar boven.

Samen met de arts ga je na wat er zich in het wapenarsenaal bevind om je tegen deze moordenaar te beschermen. Bij hersenkanker is de wapenuitrusting heel karig. Er is nog geen effectieve behandeling tegen de ongeremde tumorgroei. Mocht je geen behandeling krijgen aangeboden of is de behandeling in het ziekenhuis ineffectief gebleken tegen jouw sluipmoordenaar, dan is je oerinstinct daarmee niet gesust of geblust. We willen blijven vechten dus ga je op zoek naar een alternatief.

Zo ook wilde Nico op zijn sterfbed kunnen zeggen dat hij er alles aan had gedaan om bij de kinderen en mij te blijven. Omdat wij op de dag van de diagnose naar huis werden gestuurd zonder enige vorm van behandeling. Geen operatie, bestraling of chemokuur. Wij zijn dus het alternatieve circuit ingedoken. Dagelijkse infusen aan de kroonluchter tegen de schimmel die kanker zou heten, opbergdozen vol met orthomoleculaire pillen, 30 per dag. DCA, Anti-kanker dieet, Moerman dieet, ketogene dieet, homeopathische pillen uit India, immunotherapie, een methode uit Amerika die in Duitsland werd verstrekt, Reikie, wiet, oliën, B27, instralen, een methode uit Australië, curcuma, en middel voor koeien, schorpioenengif, handoplegging, noem het en we probeerden het uit.

Wij spraken van te voren af hoeveel geld of hoeveel tijd we wilden besteden in het onderzoeken van de alternatieve therapie. Als de dokter zei binnen zes weken kun je vermindering verwachten van de tumor, dan gingen we er 12 weken voor. Als ze zeiden binnen 6 maanden zul je vermindering zien dan gingen we een jaar door met de therapie. Hoopvol en hongerig doken we op alles wat we vonden en alles wat ons aangereikt werd. Helaas bleek al snel dat NIETS van dit alles werkte. Dat er geen tumor vermindering was. Valse hoop. De alternatieve artsen claimden dat het stilstaan van de tumor hun verdienste betrof, maar daar trapten wij niet in. De aard van Nico zijn tumor gaf hem die tijd al zonder behandeling.

Wel vonden wij het belangrijk om uit te testen. Nico was een puur proefpersoon. Hij heeft geen andere behandeling ondergaan. Geen operatie, chemokuur of bestralingstherapie die de resultaten van de alternatieve therapie zouden kunnen beïnvloeden. Visa versa. Veel kankerpatiënten denken en zeggen dat iets werkt, terwijl ze de alternatieve medicatie gebruiken tegelijkertijd of na de reguliere behandeling. Van de reguliere chemokuur en bestralingstherapie is nu juist al bekend dat het kan werken voor remming of vermindering van de tumorgroei. Wat voegt de alternatieve therapie dan toe?

Hoop, hoop dat het verlenging geeft van het leven. Hoop dat het verhoging geeft van de kwaliteit van leven. Je mag nooit iemand de hoop ontnemen. Maar je moet met jezelf afspraken maken zodat de hoop geen wanhoop wordt. Zodat je in berusting kan zeggen, ik heb mijn best gedaan, ik heb alles geprobeerd, maar het werkte niet voor mij, alternatief of regulier, de hersentumor was agressiever dan dat. Wees altijd eerlijk naar jezelf en naar andere patiënten. Niet is zo erg dan dat jouw wanhoop de hoop wordt van andere mensen.

Voer actie

Maak gratis en binnen een paar minuten een totaal eigen actiepagina met betaalmodule aan.

Laat iedereen zien waar je voor gaat en begin online donaties te werven op www.STOPhet.nl

StopBrains STOPhet actie voor stophersentumoren hersentumor onderzoek

Lotgenoten contact

Het is fijn om met anderen te praten die in soort gelijke situaties zitten.

facebookicon

STOPhersentumoren.nl heeft daarvoor de grootste lotgenoten contact groep. Klik HIER om daartoe toegang te krijgen.

Blogs

Lees de verhalen van onze bloggers, mensen die allemaal iets te maken hebben met hersentumoren.

Wat maken zij mee?
Van patiënt tot naaste, van onderzoeker tot arts. Iedereen kan bloggen. Lees of blog je met ons mee?

Klik HIER om naar de bloggers toe te gaan.

   logo hersentumor blogger blogs stophersentumoren