31 oktober 2016

Relatiehobbel

Daar liggen we dan. Met de ruggen naar elkaar toe. Nooit geweten dat ons bed zo breed was. De kloof tussen ons is mega groot vannacht. We hebben ruzie. Alweer. We hadden nooit ruzie. Voor de hersentumor in ons leven kwam hadden we alleen discussies. En met argumenten over en weer waren we zo weer op een lijn. Met de hersentumor diagnose is ook ruzie in onze relatie binnen gedrongen. Ordinaire ruzies.

Ik lig te denken waar jij aan ligt te denken. Ik voel mij schuldig dat ik niet tot 10 heb geteld. En gewoon mij hebt laten gaan toen jij de ruzie opzocht. Onredelijkheid, ik heb er nooit tegen gekund. Je kwetste me, ik kon het niet over mij heen laten gaan. Maar het voelt niet goed. Ik weet dat jij dit niet bent. Ruzie is hersentumor. Maar ik moet er wel mee zien samen te leven. En het lukt gewoon niet alles naast mij neer te leggen. Je slaapt al. Jij kunt altijd slapen. Ook na een knallende ruzie.

Woelend overdenk ik wat ik de volgende keer anders ga doen. Ik weet dat jij er morgen rustig op terug komt. Dat je erkent en herkent wat er fout ging. Ik weet van je angsten dat je gedrag door de hersentumor veranderd. Het is zorgelijk. Het grijpt je bij de keel. Je bent bang. Ik ben bang. En daar liggen we dan rug aan rug. Ik draai mij om. Schuif iets dichter naar je toe. Ik kan er niet tegen. Ruzie. Het is een soort allergie. Ik moet het uitpraten voordat ik ga slapen. Jij wilt niet praten. Correctie, je kunt nu niet meer praten. Chaos in je hoofd. Je overziet het niet meer.

Klote kloof. Het is ook allemaal zo impactvol. Kanker. Er is niet mee om te gaan. Maar we moeten verder. Ik moet een manier vinden om rustig te blijven als je ruzie zoekt. Ik kan jou niet veranderen, het overkomt je. Omdat je bang bent. Je zorgen maakt. Omdat je moe bent. Maar ik kan wel veranderen. Ik moet veranderen. Er komt nog veel meer van deze shit op ons af. Ik moet klaar zijn voor die tijd. Ik kan de slaap niet vatten. Lig al twee uren wakker. Ik kruip tegen je aan, je slaapt nog steeds. Morgen is er een nieuwe dag.

Ik sla mijn arn over je heen. We liggen weer lepeltje lepeltje. Jij weet het nog niet, maar onze ruzie is weer voorbij. Morgen gaat ons leven weer verder waar we gebleven waren. We leren het wel. We hadden gewoon een relatiehobbel. Niets ernstigs, maar net als een verkeersdrempel moet je zo een hobbel naderen en betreden met verminderde snelheid. Ik leer het wel. Het komt goed.

Ik hou van je.

Voer actie

Maak gratis en binnen een paar minuten een totaal eigen actiepagina met betaalmodule aan.

Laat iedereen zien waar je voor gaat en begin online donaties te werven op www.STOPhet.nl

StopBrains STOPhet actie voor stophersentumoren hersentumor onderzoek

Lotgenoten contact

Het is fijn om met anderen te praten die in soort gelijke situaties zitten.

facebookicon

STOPhersentumoren.nl heeft daarvoor de grootste lotgenoten contact groep. Klik HIER om daartoe toegang te krijgen.

Blogs

Lees de verhalen van onze bloggers, mensen die allemaal iets te maken hebben met hersentumoren.

Wat maken zij mee?
Van patiënt tot naaste, van onderzoeker tot arts. Iedereen kan bloggen. Lees of blog je met ons mee?

Klik HIER om naar de bloggers toe te gaan.

   logo hersentumor blogger blogs stophersentumoren