Chosen Gospel Choir € 3.095-

Vrijdagavond 19 december zong het Chosen Gospel Choir in de St. Janskerk te Gouda en kon de organisator: Hans Peter van den Bosch een cheque uitreiken aan Dr. A. Vincent, vertegenwoordiger van Stichting STOPhersentumoren.nl van € 2.000,-

Het was een waanzinnig mooi kerstfeest vrijdagavond in één van de mooiste kerken van het land. Het haardvuur knisperde, de kaarsen flikkerden, een lekkere Goudse wafel zorgen voor een prachtig ambiance. Het energieke black gospelkoor bracht vervolgens op prachtige wijze verschillende stromen gospelmuziek ten gehore. Ook de samenwerking met Sharon Kips was geweldig. Het was voor het Chosen Gospel Choir een lang gekoesterde wens om samen met X-Factor winnares Sharon Kips een feestelijk kerstconcert neer te zetten. Hans Peter van den Bosch van Eigenwijze Evenementen kon terug kijken op een goed georganiseerde avond met een fantastisch optreden. Het chequebedrag is inmiddels opgeklommen tot 3.095,- euro.

ChosenGospel

Kerstmarkt Uitwellingerga succes

BouwhuskeOp 12 en 13 december was er kerstmarkt in Uitwellingerga. Veel bewoners richten hun garage of schuur in als verkoopplek van kerstspullen of andere curiosa. En in één van de kleinste huisjes aan de voet van de kerk was de verkoop gericht op het binnenhalen van een donatie voor Stichting STOPhersentumoren.

DouwinaAl een paar maanden voor de kerst markt begon mailde Douwina Bouwhuis met de stichting STOPhersentumoren. Ze wilde net als in 2012 zich weer inzetten op de kerstmarkt voor Stichting STOPhersentumoren.nl.

Douwina stort zich op het maken van haar eigen koffie likeur "Tia Douwina". En Elbrich, Rymke, Elizabeth en Anja vinden dat een drankje niet alleen mag staan, en makekerstmarktUitwelliingergan allerlei prachtige chocolaadjes er bij, met gesponsorde chocolade van de Superr supermarkt in Oppenhuizen. Op vrijdagmiddag om 17.00 uur begint de kerstmarkt en opent voorzitter Klaske Hofstee de verkoop van het lytse huske eigenhandig door de aankoop van 2 heerlijke likeur flesjes. De verkoop gaat zeer voorspoedig, de likeur wordt gretig afgenomen en menig chocolaadje is al op voordat de koper het huisje uit is.

Aan het eind van de kerstmarkt kan Douwina Stichting STOPhersentumoren een donatie geven van € 722,59. Een geweldige opbrengst met een bijzonder gezellig kerstmarkt.

Een Wereld Zonder Kopzorgen

Neven Freek en Tim Haverman hebben dinsdagavond 2 december het sluitstuk van hun actie "Wereld Zonder Kopzorgen" beleefd. De 3.212 kilometer lange wandeltocht naar Portugal in het teken van de hersenziektes van hun moeders bracht ruim € 34.000 euro op voor Stichting STOPhersentumoren en de Hersenstichting.

kopzorgenIn café De Bommel waren zo'n 200 familie leden, vrienden, bekenden, sympathisanten en geïnteresseerden getuige van een avond vol emoties. Met korte filmpjes en gesprekjes op het podium keken de twee neven luchtig terug op hun wandeling en alle (social) media aandacht welke zij wisten te creëren. Spreker Mark van der Eijk van de Hersenstichting verwoordde: "Het is ongelooflijk wat een aandacht zij hebben weten te maken." Spreker Klaske Hofstee wist de zaal stil te krijgen met haar persoonlijk betoog waarom het zo vreselijk hard nodig is om geld in te zamelen voor STOPhersentumoren. Zij vertelde dat ondanks dat er de laatste decennia nauwelijks onderzoek is geweest naar hersenkanker er met een beetje geld anno nu enorm veel voortgang kan worden bewerkstelligt omdat de wetenschappers nu werken met de technieken en automatisering van deze tijd. Veilingmeester Maurijn de Vries wist op vermakelijke wijze het geld uit de cafébezoekers hun zakken te kloppen.

De opbrengst, die nog groeit door de donaties in het café, de fooien die gegeven werden en nog lopende bonnetjesacties bij verschillende AH's, wordt gelijk verdeeld onder de stichtingen.

Hang On Run haalt € 6.000,- op

Afgelopen weekend deden meer dan 1500 deelnemers van alle leeftijden afkomstig uit het hele land mee aan de Hang On Run om de strijd tegen zichzelf en de hindernissen aan te gaan.
Bedenker en organisator Erik de Heer overhandigde na afloop van de survival run een cheque van € 6.000,- aan de voorzitter van Stichting STOPhersentumoren. Deze kwam voort vanuit het project Survival For Life wat onlosmakend verbonden is met Hang-On.

Hangon20141Zaterdag 29 november was het strijdtoneel voor de jeugd 7,9 km en volwassenen 9 km wedstrijd. Het podium was op deze dag veelal bezet door Hang Onners zelf die ook meedraaien in de top van Nederland. Op zondag kwamen de lange afstanden, 12 en 18 km wedstrijd aan de beurt. Toppers uit België en Nederland namen het hier tegen elkaar op.


"Dankzij de positieve inzet van ruim 250 vrijwilligers met een geoliede organisatie zijn we in staat geweest om zowel voor de top van Nederland en de breedte sport een geweldige run neer te zetten", aldus de voorzitter Erik de Heer.

Hangon20140

Symposium

12Sinds 2014 organiseert Stichting STOPhersentumoren jaarlijks een symposium waar wetenschappers hun laatste resultaten van door onze Stichting gefinancierd onderzoek presenteren en met welke onderzoeken de nieuw gehonoreerde wetenschappers zullen starten.

Alhoewel een symposium bekend staat als een wetenschappelijk congres, vinden wij dat juist hersentumorpatiënten en naasten hierbij aanwezig moeten kunnen zijn. Immers wij willen weten wat er speelt in "hersentumorland" en welke resultaten er behaald worden met onze donaties. Iedereen is daarom welkom om deze symposia te bezoeken. De onderzoekers weten dat er leken in de zaal zitten en doen hun uiterste best om over hun werk te vertellen in Jip en Janneke taal. Ook kun je tijdens het "Meet & Greet" moment ze nog even persoonlijk vragen stellen.

Er wordt heel veel informatie gedeeld met ons publiek en je kan spreken over dat het Stichting STOPhersentumoren symposium verder gaat, daar waar Google zoeken ophoudt.................

                              EERST VOLGEND SYMPOSIUM:     MAANDAG 26 OKTOBER 2015

Wil je dit symposium niet missen? Stuur dan je emailadres naar Symposium@STOPhersentumoren.nl
Dan nodigen wij je te zijner tijd uit om te komen.

13

PROGRAMMA 2014
(klik op de iconen van de hersenen om naar de onderzoek presentaties te gaan)
Emeritus Prof. Dr. Jan Heimans
icon  "Hoe komt hersentumoronderzoek tot stand en waar gaat het naar toe in de toekomst"

ONDERZOEK RESULTAAT
PhD Olaf van Tellingen, NKI / AVL Amsterdam
icon "Naar een betere behandeling voor hersentumoren"
Dr. Paul van Bergen en Henegouwen, UU Utrecht
 icon "Immuno-therapy of EGFR- VIII expressing Glioblastoma multiforme"
Prof. Dr. Marloes Groot, VUmc Amsterdam
icon ---
 Dr. Tom Würdinger, Cancer Centre VUmc Amsterdam
icon "Preclinical brain tumor models"

NIEUW GEHONOREERDE ONDERZOEKEN

Dr. Martine Lamfers, ErasmusMC Rotterdam
icon  "Development of strategies to enchance viro immunotherapy of glioblstoma"
Dhr. Myron Best, VUmc Amsterdam
icon  "Deciphering intratumoral heterogeneity in glioblastoma by transitioning from singleplex to multiplex anti-glioma drug response monitoring"
Dr. Pim French, ErasmusMC Rotterdam
icon  "Gliomen met genetische kenmerken van pilocytaire astrocytomen"
Dr. William Leenders, UMC St. Radboud Nijmegen
icon  "Personalized cell cycle synchronization as adjuvant therapeutic approach for glioma: hitting the tumor hard"
Dr. Bart Westerman VUmc Cander Centra Amsterdam
icon  "The Highe grade glioma synergy atlas: Tailored cocktails selected by computational connectivity mapping"
Henriëtte Lanz, Mimetas BV, Leiden
icon  "Therapy Selection in 3D Glioma models using Novel Organ-on-a-Chip Technology"