Start Hersentumorweek met honorering 7 onderzoeken

0Maandagmiddag 27 oktober 2014 gaf Stichting STOPhersentumoren het start schot van de Hersentumorweek met een symposium en toekenning van ruim 5 ton aan grants aan verschillende onderzoeksprojecten. Opdat er snel een betere behandeling tegen kwaadaardige hersentumoren mogelijk komt.

Van 27 oktober tot en met 2 november is het de internationale Hersentumorweek. Over de gehele wereld brengen hersentumor organisaties de problematiek rondom hersentumoren en nood tot het doen van meer onderzoek onder de aandacht. Stichting STOPhersentumoren mocht maandag ruim € 546.216,- aan subsidies verstrekken. Zestien onderzoekaanvragen werden door gebrek aan financiering niet gehonoreerd.

Stichting STOPhersentumoren.nl financiert vooronderzoek ten behoeve van het goed opzetten van grote gerandomiseerde wetenschappelijke onderzoeken naar hersentumoren. Deze vooronderzoeken worden niet door de grote fondsen gehonoreerd omdat dezen liever onderzoeken financieren op basis van te verwachten resultaten. Daardoor lukt het de wetenschappers die zich met hersentumoronderzoek bezig houden vaak niet om financiering voor vernieuwende projecten te vinden en om voortgang te krijgen in hersentumoronderzoek. Door het financieren van juist deze vooronderzoeken kunnen nieuwe inzichten op het gebied van het mogelijk maken van genezing van hersentumor kans krijgen om uit te groeien.

1356

De volgende onderzoeken zijn met het verkrijgen van hun financieringsbehoefte van start;
     "Development of strategies to enchance viro immunotherapy of glioblstoma" Hersentumorcentrum ErasmusMC Rotterdam € 130.000,-
"Deciphering intratumoral heterogeneity in glioblastoma by transitioning from singleplex to multiplex anti-glioma drug response monitoring" VUmc Amsterdam € 50.000,-
"Gliomen met genetische kenmerken van pilocytaire astrocytomen" Hersentumorcentrum ErasmusMC Rotterdam € 14.920,-
"Personalized cell cycle synchronization as adjuvant therapeutic approach for glioma: hitting the tumor hard" UMC St. Radboud Nijmegen € 101.150,-
"The Highe grade glioma synergy atlas: Tailored cocktails selected by computational connectivity mapping" Cancer Center VUmc Amsterdam € 75.000,-
"Therapy Selection in 3D Glioma models using Novel Organ-on-a-Chip Technology" Mimetas BV & Hersentumorcentrum ErasmusMC Rotterdam € 135.900,-

In samenwerking met het UMC Utrecht en Stichting Zabawas is deze maand de financiering van het volgende project ook gelukt;
"The TIME COUNTS project : Targetting IKBzeta for Malignant glioma Eradication : Cristallography and OMICs to Uncover Novel Therapeutic Solutions" UMC Utrecht € 39.246,-

Klik HIER voor verdere details over de gehonoreerde onderzoeken.

Financiering van deze onderzoeken / projecten was niet mogelijk geweest zonder de hulp van alle vrijwilligers en donateurs. Met name www.RideForHope.nl en www.Bergentocht.nl hebben enorm bijgedragen. "Samen verschil maken."

410211

Foto's;  Hans Zwakman

Een bijzondere donatie

Deze week is er afscheid genomen van Arjan Sikken. Hij mocht mocht 50 jaar oud worden. Een hersentumor heeft zijn leven ontnomen. Zijn drie kinderen haalden voor Stichting STOPhersentumoren een donatie van € 430,- op. 

ArjanSikkenIn 2008 kreeg vader Arjan het nieuws, eerst was zijn hersentumor redelijk langzaam groeiend, een astrocytoom graad 3, na behandeling  heeft hij nog zes jaar goed mogen zijn. Arjan werkte weer 40 uur per week. Naast zijn werk speelde hij in twee muziekbands, hij kon weer auto rijden, hij kon weer op vakantie. Hij was een geweldige vader voor Daniel (13), Michelle (17) en Julian (19), rustig, bescheiden, heel muzikaal, optimistisch met een enorm doorzettingvermogen.

Begin juni 2014 bleek dat de ziekte plotsklaps terug was in een veel heftiger vorm en er geen behandeling meer mogelijk was. Hij heeft uiteindelijk nog 14 weken geleefd, thuis in zijn eigen vertrouwde omgeving. Tante Gea verteld dat "Hij moet ongelofelijk trots geweest zijn op zijn drie kinderen, want ze hebben zich kranig gedragen en hebben heel erg veel voor hem gedaan. En ook zijn vrouw Anita was krachtig. Zij heeft van het begin tot het einde naast hem gezeten. Met 24 uur verpleging aan haar zijde (die een caravan op de oprit hadden geplaatst) stond zij al die weken naast Arjan en hield zijn hand vast tot het moment dat hij overleed. Grote bewondering!"

Gea vertelt verder; "Het was een warme zomer dit jaar. Mensen gingen op vakantie. Mensen kwamen weer terug. Maar het gezin Sikken kon niet gaan. Het 'verste' punt wat ze gehaald hebben is de boomgaardcamping in het dorp. Toch hebben ze deze zomer met z'n vijfen een heel bijzondere reis gemaakt. Een reis die ze alle vier nooit zullen vergeten, ook al zijn er weinig foto's van. De rouwdienst was heel mooi en aangrijpend. Er waren heel erg veel mensen die afscheid kwamen nemen, de kerk 'puilde uit'. De kinderen hadden bedacht dat ze tijdens de dienst graag collectebussen wilden neerzetten voor de stichting Stophersentumoren. Zo gezegd, zo gedaan. Ze krijgen hun vader er niet mee terug, maar hopelijk helpt het anderen als er meer onderzoek gedaan wordt."

 

Ook Sichting STOPhersentumoren is trots op deze drie kanjer kinderen, op dit gezin en hun tante Gea die deze bijzondere donatie graag wilde delen. Dank jullie wel.

Inzamelingsactie van Rens

Afgelopen weken heeft Rens Bosma, 10 jaar een inzamelingsactie op touw gezet voor Stichting STOPhersentumoren.nl Reslutaat; een coole donatie van € 162,77.

Rens BosmaOp de foto staat Rens, de zoon van Henk en Hillie. Hij heeft de afgelopen periode geld ingezameld voor Stichting STOPhersentumoren. Veel geld. Zijn vader leeft sinds 3 jaar met een hersentumor en wordt binnenkort voor de derde keer geopereerd. Rens is zich hier steeds meer van bewust en vindt het erg dat er iedere dag volwassenen en iedere week ook kinderen sterven aan deze ongeneeslijke ziekte. Hij wil graag dat er door onderzoek meer kans op genezing is. Daarom heeft hij heeft geld ingezameld bij vrienden, kennissen, familie en collega's. Ook heeft lege flessen ingezameld en ingeleverd. Dit alles heeft geleid tot een prachtig resultaat: €162,77.

Hij, zijn ouders en ook het bestuur van STOPhersentumoren zijn trots op zijn actie en het resultaat. Met dank aan de donateurs. Laten we met elkaar hopen dat uiteindelijk door meer onderzoek er minder mensen zullen sterven aan een hersentumor.

Patrick rent 1510 euro bijeen

PatrickTasklAfgelopen zondag was het de Singelloop in Utrecht. Onder de deelnemers bevond zich Patrick Tas. Hij presteerde het de 10 kilometer singelloop te volbrengen in 1:03:39 en.... 1.510,- euro te schenken aan ons.

Patrick verteld: "ik ben twee keer aan een hersentumor geopereerd. Het is nu een gradatie 4, maar ik wil laten zien aan de mensen dat je ook met deze diagnose nog wat kan doen. Ik had de wens om een keer 10 kilometer hard te lopen en dan geld op te halen voor onderzoek naar hersentumoren. Afgelopen zondag is het me gelukt. Ik heb de 10 kilometer van de singelloop in Utrecht gelopen. Zoals ik laat zien op de bijgevoegde foto heb ik € 1.510,00 opgehaald voor de stichting STOPhersentumoren.

Stichting STOPhersentumoren.nl is ontzettend trots op deze doorzetter!

Symposium 27 oktober 2014

SymposiumflyervoorkantMaandag 27 oktober, de eerste dag van de internationale Hersentumorweek, organiseert Stichting STOPhersentumoren een Symposium. Sprekers zullen zijn; neurologen, neuro-oncologen, neurochirurgen, neuro-oncologische wetenschappers om elkaar en u te informeren waar zij mee bezig zijn binnen hersentumoronderzoek.

Hier hoort u wat er gebeurd met uw donaties. Of reeds gestarte onderzoeken al resultaten hebben. Deze dag zullen ook aan het woord komen de nieuw gehonoreerde project onderzoekers. Wat gaan zij doen de komende twee jaar met uw donatie? Kortom een zeer interessante dag die u niet mag missen.

          Locatie: KNVB trainingscentrum (gebouw 5)
          Adres: Woudenbergseweg 56 – 58
          3707HX ZEIST

          Kosten: € 7,50 per persoon

          Aanmelding: verplicht via Symposium@STOPhersentumoren.nl
          Capaciteit: 180 personen, dus vol is vol.

KNVBplattegrondAan het programma wordt druk gewerkt; Hou deze site in de gaten, want de sprekers worden binnenkort bekend gemaakt!

13:00 – 13.20 uur Ontvangst, koffie/thee koekje
13:30 uur Welkomstwoord, Klaske Hofstee, voorzitter Stichting STOPhersentumoren.nl
13:35 uur Spreker; Emeritus Prof. Dr. Jan Heimans
                "Hoe komt hersentumoronderzoek tot stand en waar gaat het naar toe in de toekomst"
Wat hebben we met STOPhersentumoren donaties al bereikt;
13:45 uur Spreker; PhD Olaf van Tellingen, NKI / AVL Amsterdam
14:00 uur Spreker; Dr. Paul van Bergen en Henegouwen, UU Utrecht
14:15 uur Spreker; Prof. Dr. Marloes Groot, VUmc Amsterdam
14:30 uur Spreker; Dr. Tom Würdinger, Cancer Centre VUmc Amsterdam

14: 45 – 15:15 uur Meet & Greet onderzoekers, koffie / thee koekje
15: 15 – 15:40 uur Cheque uitreikingen

Waar gaan onze donaties dit jaar naar toe;
15:40 uur Spreker; Dr. Martine Lamfers;
                "Development of strategies to enchance viro immunotherapy of glioblstoma"
15:50 uur Spreker; Dhr. Myron Best;
                "Deciphering intratumoral heterogeneity in glioblastoma by transitioning from singleplex to multiplex anti-glioma drug response monitoring"
16:00 uur Spreker; Dr. Pim French;
                "Gliomen met genetische kenmerken van pilocytaire astrocytomen"
16:10 uur Spreker; William Leenders;
                "Personalized cell cycle synchronization as adjuvant therapeutic approach for glioma: hitting the tumor hard"
16:20 uur Spreker; Dr. Bart Westerman;
                "The Highe grade glioma synergy atlas: Tailored cocktails selected by computational connectivity mapping"
16:30 uur Spreker; Henriëtte Lanz;
                "Therapy Selection in 3D Glioma models using Novel Organ-on-a-Chip Technology"

16:45 uur Afsluiting
17:00 uur Einde

 

Pin it