Debuut Tandem

tandklDe Dream en Donate actie van Eelko L'Abee, om Nico Faaij,  hersentumorpatiënt en mede oprichter van Stichting STOPhersentumoren.nl weer op het zadel te krijgen is gelukt. Op 28 augustus mocht Nico zijn tandem in ontvangst nemen.

De tandem was een initiatief van Nico zijn stepvriend Eelko. Hij leende enkele maanden geleden een tandem om Nico zijn eigen RideForHope mee te kunnen laten fietsen. Nico was meteen verslingerd en Eelko besloot spontaan een sponsoractie op te zetten om voor Nico een dergelijke fiets te realiseren.Zodat Nico weer met zijn gezin kan fietsen en met andere vrienden.

De Dream en Donate actie bracht bijna 2.300 euro op. Tweederde van wat er nodig was voor de tandem. De stichting Raisin Hope vulde de overige 1.100 euro aan, omdat Nico en zijn vrouw de tandem ook ter beschikking stellen aan Stichitng STOPhersentumoren, zodat ook andere hersentumorpatiënten van deze tandem gebruik kunnen maken.

Tandem Nico Eelko en RaymondklDe eerste kilometers op de tandem legden Nico en Eelko op zaterdag 30 augustus af bij Raisin Hope Cycling Event. Nico genoot met volle teugen van de 100 kilometer door het Noordhollandse waterlandschap. ,,Na mijn behandelingen kon ik eigenlijk alleen nog maar binnen op de hometrainer fietsen. Met de tandem kan ik dat weer buiten doen. Dat voelt echt geweldig. Veel deelnemers waren niet blij met de regenbuitjes, maar ik vond het juist heerlijk. Lekker de wind in mijn gezicht en het opspattende water op mijn benen. Voor mij is dat een echt avontuur!''

NicostokerklMocht jij de tandem willen lenen om met hersenletsel weer te kunnen fietsen in de buitenlucht, dan kun je contact opnemen met Klaske Hofstee via faaij @ STOPhersentumoren.nl voor een tocht door de Utrechtse heuvelrug of deelname aan een toertocht. De maat van de tandem is een L frame, dat betekend dat de captain voorop minstens 1.80 meter hoog moet zijn. Het lenen van de tandem is op eigen risico, evenals dat de kosten van schade voor eigen rekening zijn. Let op de tandem past niet op een gewonen fietsendrager. 

 

Ter herinnering aan Tom

Op 3 mei 2014 hebben vele vrienden, familie en Cinthia, de weduwe van Tom Oude Engberink, de Alpe d'Huez beklommen. Om geld op te halen voor STOPhersentumoren.nl, maar bovenal om Tom te gedenken, die zo vreselijk graag mocht sporten. Het resultaat: een cheque van € 10.727,91.

EnsinkCinthiaklHet leven van Tom en Cinthia, met alle toekomstplannen en toekomstdromen werd ineens op zijn kop gezet. Tom ging op 10 augustus 2004 voor onderzoeken naar het ziekenhuis omdat hij een epileptisch insult kreeg. Daar kreeg hij een dag later te horen dat hij een hersentumor had. Opeens een leven vol zorgen, vragen, twijfels, en onzekerheden over hoe nu verder. Een periode van medicatie, een operatie en bestralingen volgde. Een periode waarin Tom en Cinthia vaak te horen kregen dat er qua behandeling voor hersentumoren nog weinig mogelijk - en bekend was.

Ensink2Lange tijd daarna bleef de tumor stabiel en had Tom weinig klachten. Vol goede hoop voor de toekomst werd dochter Dieze geboren. Een prachtige tijd!
Maar op de achtergrond toch ook altijd de dreiging van de tumor.....Vijf jaar na de bestralingen bleek de hersentumor wederom gegroeid te zijn. Tom kreeg uitvalsverschijnselen, chemokuren waren de laatste behandelmogelijkheden.. Tom moest steeds meer van zijn 'kunnen' inleveren, ging steeds een stapje achteruit. Acht jaar nadat de diagnose hersentumor werd gesteld is Tom op 15 oktober 2012 overleden.

Ensink1kl

 

BMX Logo STOPhersentumoren

Super trots zijn wij op de vier 4 BMX rijders met hun officiële EK/WK wedstrijd tenue met het logo van Stichting STOPhersentumoren.nl op de borst!! 

BMX1Aanstaand weekend is het EK in Roskilde Denemarken en vanaf 23 juli het UCI BMX World Championships 2014 in Ahoy Rotterdam. Daar zullen de vier heren strijden om de kampioenschappen te winnen en aandacht te vragen met ons logo voor de nood onder hersentumorpatienten.

We wensen jullie super véél succes!!!

Namens bestuur en vrijwilligers,
Voorzitter Mw. K. Hofstee
Stichting STOPhersentumoren.nl

 

Op de foto: Dyon Planting en Mathijs de Ruiter

2e edtie Bergentocht succes

Cheque2014Ruim 600 deelnemers stonden 29 juni aan de start van de Bergentocht. Meedoen kon vanaf 5 km en kiezen kon je uit wandelen, hardlopen, steppen, moutainbiken, fietsen en wielrennen. Allemaal voor het goede doel: Stichting STOPhersentumoren. De opbrengst van het evenement was € 118.379,-

BrSQHcxCUAAjAdWUit het hele land kwamen de deelnemers voor de Bergentocht toestromen. En hoewel er een paar buitjes zijn gevallen werd het een overwegende zonnige dag. Een prachtige dag om sportief bezig te zijn om samen een vuist tegen kanker te maken. Burgemeeste Frits Naafs en voorzitter Klaske Hofstee hebben vanaf 9.00 uur alle teams het startschot gegeven. Om half 12 in de ochtend was iedere groep gestart en kwamen de eerste teams alweer binnen voor een finish.

BrR6768CYAAsmGmIn de middag werden de deelnemers getracteerd op muziek optredens van Debbie Vallen en Rafaëlla Paton. Het rad van fortuin gaf vele deelnemers leuke prijzen op hun gekochte lootjes.

RafaellaBergentocht2014De organisatie kijkt terug op een goed geslaagd evenement. En nodigt iedereen uit om volgend jaar zondag 28 juni opnieuw de Bergentocht te beleven!


www.Bergentocht.nl

RideForHope 2014

Klein3Op 19, 20 en 21 juni werd de Ride for Hope gereden. Dit is een benefiet fietstocht waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit zes etappes door het hele land. Echter de meeste deelnemers kiezen voor een full ride. Dan fiets je maar liefst 750 kilometer. De opbrengst van het evenement was € 78.684,58 komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting STOPhersentumoren.

Dit jaar deden ongeveer 60 wielrenners mee aan deze wieler-uitdaging. Onder hen oprichter van de RideForHope en hersentumorpatiënt Nico Faaij. Hij zat vanwege zijn hersenbeschadiging achterop een sporttandem welke door zijn vriend Eelko L'Abee werd bestuurd.


Klein7De Ride for Hope is niet zomaar een tocht en vergt veel voorbereiding en training. Op de betreffende dagen werd een route gereden in de vorm van het internationale teken van hoop, de Ribbon. De totale lengte van de route is 750 km, verdeeld in 6 etappes van ongeveer 125 km. Voor iedere etappe kun je stempel verdienen om zo een full ride te verdienen.


De eerste twee dagen was het weer wisselvallig en werd er af en toe een nat pak gehaald. De derde dag was het stralend weer, wat ook van de binnenkomst op de Cauberg zowel letterlijk als figuurlijk een bijzonder zonnig evenement maakte.

Klein4Klein2Klein5Klein6Klein8Klein9

 

Pin it