Deelnemers Walk4Brains Uden halen 480,- op

Walk4BrainsUden2015aZondag 8 november was er wederom de Walk4Brains in Uden.De deelnemers hebben samen 480,- euro bijeen weten te brengen met verschillende acties voor Stichting STOPhersentumoren.nl. "Naast dat de Walk4Brains de nodige awareness geeft voor de vreselijke ziekte hersentumoren, heb je op zo'n dag gewoon een hele gezellige dag met elkaar", aldus Caroline van den Wijngaard, organisator.

Caroline weet ieder jaar de deelnemers te verrassen met een prachtige herfstroute. Natuurlijk met een kopje kioffie en iets lekker er bij. De deelnemers worden van te voren door Caroline geinformeerd over de route en om te proberen zoveel mogelijk geld mee te nemen naar de Walk4Brains. En dat is dit jaar weer goed gelukt. De grootste donaties komen van het inschrijfgeld, van Martha, Jeanne en Carla Verwijst organiseerde zelfs een bingo.

Tot volgend jaar!

Walk4BrainsUden2015cWalk4BrainsUden2015dWalk4BrainsUden2015e

 

 

 

Unieke treinactie Langerak IJzerwaren BV Utrecht

LangerakkerstactieLangerak IJzerwaren uit de Burgemeester Reigerstraat 39 - 41 te Utrecht gaat ook dit jaar met kerst hun etalage inrichten met modeltreinen. Op 5 december gaan de treinen weer rijden. Ieder jaar verkopen ze de wagons aan bedrijven in de buurt, en het geld wat ze hiermee ophalen is voor het goede doel. Het goede doel van dit jaar is Stichting STOPhersentumoren.nl.

De reden waarom Langerak dit jaar voor Stichting STOPhersentumoren.nl heeft gekozen, is omdat de zwager van Langerak een hersentumor heeft. Toeval is dat de medeoprichter van de Stichting STOPhersentumoren en hersentumorpatiënt Nico Faaij ook altijd bij Langerak in de winkel kwam. Al voordat hij een hersentumor had. Dat geeft Langerak IJzerwaren nog meer motivatie om de actie tot een succes te maken.

Langerak IJzerwaren zal zich inzetten om ook dit jaar heel veel wagonnetjes verkocht te krijgen, zodat daarmee een positieve bijdrage geleverd kan worden aan hersentumoronderzoek. Kom jij ook even in de winkel kijken?

 

 

Rooise Fietsvierdaagse doneert 750,- voor STOPhersentumoren

Roosiefietsvierdaagse2De opzet van de Rooise Fietsvierdaagse is: groen, gemoedelijk en gastvrij. Gevarieerde afstanden en de mogelijkheid om één of meerdere dagen te fietsen samen met ruime vertrektijden maken deelname voor iedereen aantrekkelijk. En wat is er mooier dan fietsen combineren aan het goede doel? Dit jaar hebben we met elkaar 750,- euro opgehaald voor hersentumoronderzoek.

"De eerste Rooise Fietsvierdaagsen waren een ongekend succes", vertelt Wil van de Laar. Het enthousiasme van een paar duizend deelnemers motiveerde de organisatie om dit fietsevenement tot een terugkerende Rooise belevenis te maken. Want de ligging van Sint-Oedenrode leent zich uitstekend tot fietstochten in elke windrichting: routes door bossen, langs akkers, voorbij schilderachtige dorpjes en historische Brabantse bouwwerken.

RoosiefietsvierdaagseDat het mooie weer niet iedereen op de fiets krijgt weet als geen ander Paul van Nuland, specialist in fietsen en onderdelen (www.wecycling.nl) Zijn vrouw is ongeneeslijk ziek door de diagnose van een hersentumor. Na de eerste schrik dat je dit hebt ga je hoopvol door met leven. Maar al snel bereikt je het feit dat er veel en veel te weinig onderzoek naar hersentumoren wordt gedaan en dat de ongeneeslijkheid van deze kankersoort mede zit in de achterstand van dit onderzoek. Paul zet zich daarom al jaren in voor Stichting STOPhersentumoren.nl om te zorgen dat er versneld een betere toekomst komt voor hersentumorpatiënten. Voor zijn vrouw zal het te laat zijn, zij wordt steeds maar zieker en zal het niet redden, maar voor de volgende generatie moet de vernietigende kracht van hersentumoren stoppen! En dat kan alleen maar door meer onderzoek mogelijk te maken.

Wil van de Laar van de Roose Fietsvierdaagse hoefde daarom niet lang te twijfelen waar de opbrengst dit jaar naar toe moest gaan en hoopt dat met deze donatie we weer een stapje dichterbij genezing zijn gekomen.

Aftrap Hersentumorweek met financiering 11 onderzoeken

Maandagavond 26 oktober 2015 kregen 11 onderzoeksteams een cheque overhandigd voor een subsidie van hun onderzoek in Conferentiecentrum De Bergse Bossen. Dit gebeurde tijdens het symposium van het Kankerfonds Stichting STOPhersentumoren.nl te Driebergen. Het geld is bestemd voor onderzoek naar nieuwe therapieën bij kwaadaardige hersentumoren, een zeldzame en heel vernietigende kankersoort.

Voorafgaand aan de uitreikingen had voorzitter Klaske Hofstee een mini symposium georganiseerd waar de top van de neuro-oncologie van Nederland sprak over wat zij de afgelopen jaren hebben kunnen bereiken met eerder uitgereikte grants van de Driebergse Stichting. Duidelijk werd dat het geld goed besteed wordt en dat er successen behaald worden, vooral in next generation sequencing van de tumor. Alle ontwikkelingen in de behandeling van kanker ten spijt, de prognose voor patiënten met een kwaadaardige hersentumor is de laatste decennia niet duidelijk verbeterd. De onderzoekers denken deze impasse te kunnen doorbreken met hun nieuw ingebrachte onderzoeksprojecten en hebben hoge verwachtingen. De grants, een totaal van bijna € 800.000,-, gingen naar Maastricht UMC, ErasmusMC Rotterdam, St. Radboud UMC Nijmegen en VUmc CCA Amsterdam.
Stichting STOPhersentumoren.nl financiert vooronderzoek ten behoeve van het goed opzetten van grote gerandomiseerde wetenschappelijke onderzoeken naar hersentumoren. Deze vooronderzoeken worden niet door de grote fondsen gehonoreerd omdat dezen liever onderzoeken financieren op basis van te verwachten resultaten. Daardoor lukt het de wetenschappers die zich met hersentumoronderzoek bezig houden vaak niet om financiering voor vernieuwende projecten te vinden en om voortgang te krijgen in hersentumoronderzoek. Door het financieren van juist deze vooronderzoeken kunnen nieuwe inzichten op het gebied van het mogelijk maken van genezing van hersentumor kans krijgen om uit te groeien. De Stichting nodigt daarom iedereen die geld wil op halen voor hersentumoronderzoek uit zich aan te melden als actievoerder op hun crowdfundingpagina www.STOPhet.nl zodat volgend jaar opnieuw veel uitmuntende onderzoekprojecten kunnen worden opgestart.

alle ontvangers klein

WAR lid T. Wurdinger wordt benoemd tot hoogleraar.

Stimuleringsprijs hersentumorenonderzoek naar Dr. Thomas Würdinger voor nog meer baanbrekend onderzo 32141 imageIn 2009 ontving moleculair bioloog Thomas Wurdinger van Stichting STOPhersentumoren.nl de stimuleringsprijs, morgen 30 oktober houdt Tom zijn inaugurele rede en wordt hij benoemd tot hoogleraar preklinische neurochirurgie. Van harte gefeliciteerd!  

Onderzoeker Dr. Thomas Wurdinger uit Amsterdam krijgt op zaterdag 19 september 2009 de Stichting STOPhersentumoren.nl "Hersenen Award" uitgereikt. De stimuleringsprijs bestaat uit een oorkonde, een hersenbokaal en een geldbedrag van € 5.000 te besteden aan zijn onderzoek.

De stimuleringsprijs van stichting STOPhersentumoren.nl werd aan Dr Thomas Wurdinger uitgereikt vanwege zijn baanbrekende onderzoek dat zich richt op glioblastomen. Glioblastomen zijn hooggradige hersentumoren welke zeer moeilijk te behandelen zijn. De huidige behandelmethoden bestaan uit chirurgisch ingrijpen, chemotherapie, en radiotherapie. De glioblastomen zijn snel groeiende en bloedvatrijke tumoren welke door middel van celmigratie het brein infiltreren en daardoor moeilijk weg te snijden zijn. Na het chirurgisch ingrijpen worden de resterende cellen door chemokuren en bestraling aangepakt. Het effect is helaas zeer beperkt. De tumoren komen vaak na een korte periode weer terug en gaan op zoek naar bloedvaten voor verdere tumorgroei. Naast het doden van de kankercellen is het dus ook van belang om de hersentumorcel migratie te remmen en om de nieuwe bloedvatformatie tegen te gaan en daar richt het onderzoek van Dr. Thomas Wurdinger zich op. De hoop is dat met dit onderzoek de genezing van glioblastomen dichterbij komt.

In het afgelopen jaren werden door Dr. Thomas Wurdinger al verschillende baanbrekende ontdekkingen gedaan in de genetische componenten van tumorcellen van glioblastomen. Was de jury van Stichting STOPhersentumoren.nl in 2009 al erg onder de indruk van de publicatielijst evenals de reeds toegekende subsidies van Tom, die indruk heeft Thomas de laatste jaren alleen nog maar weten te vergroten. We zijn trots jaarlijks een deel van zijn werk te mogen financieren.

 

Pin it