Hersentumorweek campagne STOPhet

STOPbordMaandag 26 oktober is de start van de hersentumor week. Nog steeds overlijden iedere dag 4 mensen in Nederland door een hersentumor. Dat moet STOPPEN. Ook dit jaar vragen wij weer van iedereen om deze week de social media profielfoto te updaten met een STOPbord, zodat het voor iedereen duidelijk is dat jij ook wilt dat hersentumoren stoppen.

Print het stopbord uit, of ga naar een STOP bord in de buurt en maak een mooie foto van jezelf en zet hem als je profielfoto. Mail hem ook naar naar info@STOPhersentumoren.nl met een verhaaltje waarom jij wilt dat hersentumoren stoppen. Dan krijg je een plekje op onze website. Doen!

Hier al een paar eerste foto's ter inspiratie.

 STOPhetborden

Bergen verzetten in Bloemendaal

Leandra1Dat je niet naar het buitenland hoeft af te reizen om je zelf een giga uitdaging te geven bewijst deze actie ten behoeve van Leandra Meester. Er werd om haar te ondersteunen in de zoektocht der genezing van haar hersentumor een benefiet fietstocht gehouden in Bloemendaal. Gewoon zes keer de kop van Bloemendaal opfietsen. Resultaat:  € 4.400,- euro, waarvan Stichting STOPhersentumoren.nl een grote cheque van € 2.500,- mocht ontvangen. 

Leandra3In de maand arpil 2015 hebben de mannen & vrouwen van het voetbalteam van Leandra haar man een sponsorfietstocht gehouden. Ongeveer vijftig mannen en vrouwen zijn zes keer het kopje van Bloemendaal opgefietst. Leandra mocht zelf bedenken waar ze het geld aan wilde besteden. "Dit geld was eigenlijk bedoeld om een immunotherapie behandeling te bekostigen in het UZA in Antwerpen" verteld Leandra, "Deze therapie heb ik uiteindelijk niet kunnen krijgen omdat de artsen in Antwerpen de betalingen niet administratief konden verwerken." Dus Stichting STOPhersentumoren.nl kreeg € 2.500,-. Het overige geld gebruikt Leandra om de meest beste behandeling voor haarzelf op te zoeken. "Als je zo ziek bent, met een ongeneeslijke kwaadaaridgie hersentumor, wil je er alles aan doen om beter te worden". Opgeven is geen optie, net als voor vele andere lotgenoten van Leandra. 

Dank je wel voor je donatie Leandra en voetballers!

Bestuur Stichting STOPhersentumoren.nl

 

 

 

Unieke steun van Ivy group

ivy groupAan de Oudegracht te Utrecht is de Ivy Group bezig met de herontwikkeling van de voormalige Wolff Bioscoop. Een heel groot steiger doek met reclame laat de voorbijganger raden naar de werkzaamheden welke erachter plaatsvinden. Links onderaan staat het logo van Stichting STOPhersentumoren.nl met de vermelding dat de Ivy foundation met dit doek de stichting STOPhersentumoren.nl steunt. Geweldig hé!

De Wolff Camera bioscoop aan de Oude Gracht was sinds 1909 in gebruik als bioscoop. Het was de oudste nog functionerende bioscoop in Nederland en had twee bioscoopzalen met ruim 500 stoelen. De bioscoop verhuist in 2016 naar een nieuw te bouwen multiplexbioscoop bij de Jaarbeurs waardoor de huidige bioscoop overbodig wordt.

IVY Group is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de bioscoop. De voormalige entree en de bioscoopzalen worden getransformeerd tot twee winkels. In de bioscoopzaal is een verdieping gerealiseerd en het de monumentale panden worden van binnen en van buiten volledig gerestaureerd. De eerste fase van de herontwikkeling is in volle gang en nadert zijn voltooiing. Van ons mag het doek nog veel langer blijven hangen… : )

€ 5.000,- van Dutch Sport Horse Sales

DutchHorseSales1WEERT – Dit jaar besloot de Dutch Sport Horse Sales een donatie te geven aan Stichting STOPhersentumoren.nl. Het gouden EK team was hiervoor aanwezig om namens de veiling een donatie te doen aan de Stichting. De aanleiding hiervoor was het feit dat springruiter Jan Albers de voormalige eigenaar van veilingpaard Fernando (Canturano x Carthago) was. Bij hem is eind 2011 een hersentumor geconstateerd. De stichting mocht €5.000,- in ontvangst nemen uit handen van bondscoach Rob Ehrens.

DutchHorseSales2De Dutch Sport Horse Sales kende de avond van 22 september 2015 een exceptionele editie in Weert! Met een gemiddelde prijs van meer dan 120.000 euro en een veilingtopper van 380.000 euro steeg de Dutch Sport Horse Sales 2015 op alle fronten. Een Zweedse amazone was de gelukkige koper van de veilingtopper: de fenomenaal springende Fame DVL (Cardento x Ahorn). Voor 380.000 euro is Fame de DSHS-veilingtopper aller tijden. De getalenteerde springpaarden vertrokken naar landen als de Verenigde Staten, Ierland, Schotland, Finland, Engeland, Zweden, Turkije, Italië en Noorwegen.

Joost en het gemene spookje

In 2011 heeft Stichting STOPhersentumoren.nl een kinderboek uitgegeven over het krijgen en de behandeling van een hersentumor. Het boek geeft uitleg over deze ziekte in de taal van de kinderen zelf, om angsten weg te nemen en de behandeling te verzachten.

Een hersentumor komt altijd onverwacht. Een kind en zijn/haar familie kunnen zich er niet op voorbereiden. Wat staat het kind te wachten aan onderzoeken, operaties en therapieën? Het prentenboek Joost en het gemene spookje maakt dit inzichtelijk, zodat het kind en de familie zich er enigszins op kunnen voorbereiden.

JoostBij Joost wordt een hersentumor vastgesteld. Hij moet voor aantal weken naar het ziekenhuis. Zijn kameel Max en de aap Oskar gaan met hem mee. Joost wordt geopereerd en krijgt radiotherapie. In    het ziekenhuis ontmoet Joost Julie, die ook een hersentumor heeft. Zij krijgt chemotherapie. Het is feest wanneer Joost eindelijk weer naar huis mag.

De auteur van het boek Joost en het gemene spookje is  kinderoncoloog prof. Dr. Michael Grotzner van het universiteitsziekenhuis uit Zurich, Zwitserland. Het oorspronkelijke boek heet: "Eugen und der freche Wicht". De Nederlandse vertaling gemaakt door Martin Jan Spiering en bewerkt door kinderboekenschrijfster Hilda Algra. De eindredactie lag in de handen van Klaske Hofstee, voorzitter van Stichting STOPhesentumoren.nl

Joost en het gemene spookje is in niet meer in de boekenwinkel verkrijgbaar, maar te verkrijgen bij de nurse practioners in het ziekenhuis, of als e-book via deze link:

JOOST EN HET GEMENE SPOOKJE

Recensie Patiëntervaringsverhalen: Dit is het soort boek dat je graag wilt hebben als je kind of iemand anders onverwacht een hersentumor blijkt te hebben en je je kind daar op wil voorbereiden. Er bestaat een aantal voor verschillende ziekten, zoals bijvoorbeeld Jaap de aap gaat naar het ziekenhuis, of Brenda heeft een draakje. Dit is zeker een pareltje tussen de andere boeken. Er is aandacht besteed aan de lay out en de taal is simpel gehouden. Daarbij worden moeilijke onderwerpen besproken bijvoorbeeld een hersenoperatie.

Pin it