Mooie opbrengst Theo Scholteschool

Waar kleine benen heel groot in kunnen zijn!  Met trots vertellen wij u over de sponsorloop van de Theo Scholteschool uit Haaksbergen. De kinderen van deze school hebben met elkaar het mooie bedrag van €4.474,- bij elkaar gerend.

TheoScholteschoolsponsorloopklVanwege de tropische temperaturen op die dag (donderdag 2 juli) mochten de leerlingen uitwijken naar de koele sporthal De Els. Daar werden heel veel rondjes gerend met als resultaat een groot bedrag voor het goede doel. Initiatiefnemer Hans Leusink zette de sponsorloop op naar aanleiding van de ziekte van een vriend. ,,Er is geld nodig voor onderzoek om hersentumoren te stoppen. In tegenstelling tot onderzoek naar andere vormen van kanker, is er weinig budget beschikbaar voor deze ziekte en dat moet echt snel veranderen.”

Het inspireerde Hans Leusink om te gaan trainen voor het Stichting STOPhersentumoren.nl. ,,Er moesten sowieso wat kilootjes af en daarvoor ben ik weer fanatiek gaan fietsen. Op 11 september gaan we de Mont Ventoux beklimmen voor dit goede doel, ik fiets zelf mee in de ploeg Twente4Breinkanker van Fons de Visser. Ik doe mee om mijn vriend en zijn gezin te steunen.”

Uiteraard zijn donaties van harte welkom en wie Hans wil sponsoren kan dat. Klik het balkje ‘doneren’ aan en bepaal zelf hoeveel je wilt doneren. De sponsorloop van de Theo Scholteschool werd mogelijk gemaakt met medewerking van diverse instanties/bedrijven als Electro Breukers (geluidinstallatie), USA sport & healthclub (verzorgen van de warming-up), Plus Leusink Veldmaat, Sporthal de Els, Pebbels Jeans en IJssalon Menotti. Basisschool Los Hoes stelde de gymnastiekuren beschikbaar.

 

Leven met een hersentumor

GerbenWijnjacoverboekNa de zomervakantie komt het boek “Leven met een hersentumor” uit van schrijver Gerben D. Wijnja. Een omvangrijk boek van 370 pagina’s over de belevenissen die de schrijver en zijn vrouw als ouders hebben doorgemaakt met hun zoon Jelmer die in 2013 overleed geleden aan de gevolgen van een hersentumor. Zijn acht jaar durende strijd was uiteindelijk een ongelijke: hij moest zich na heel veel ontberingen maar ook met ongekende hoogtepunten overgeven. De opbrengst van het boek gaat naar Stichting STOPhersentumoren.nl.

Gerben vertelt over zijn boek: “Ik heb mijn dagboeken, aantekeningen, e-mails, het medisch dossier en wat al niet meer geordend en in chronologische volgorde het verhaal opgeschreven, als een terugblik waarbij onze zorgen doorklinken, maar waarin ook kritische opmerkingen niet weggelaten worden. Enerzijds behandelt het zijn ziekte, anderzijds beschrijft het de wijze waarop wij als ouders ermee hebben geworsteld. Diverse medici gaven aan het nuttig te vinden dat ik het als boek zou uitgeven, mede ingegeven door het feit dat zij ervan op de hoogte waren dat ik al eerder boeken had geschreven, weliswaar geen sociaal-medische, maar blijkbaar was het vertrouwen daarin groot”.

GerbenWijnja.jpgGerben schreef eerder boeken over oude windmolens, over het Bolswarder Weeshuis, over Kunstenaars in Tjerkwerd en over  orlogsslachtoffers uit datzelfde dorp. Ook schreef hij lesbrieven voor het basisonderwijs. Gerben heeft in de jaren 70 de opleiding tot schoolmeester gevolgd aan De Him in Sneek. Na zijn studie kwam hij in Bolsward voor de klas. Nog nooit was de beleving in z’n boeken echter zo intens als in dit boek waarin Gerben het gevecht beschrijft dat zijn zoon leverde toen hij zo’n ongelijke strijd streed tegen een hersentumor.

Een eerste lezer vertelt: “Ik vroeg me af hoe het zou zijn om een levensverhaal te lezen waarvan het verdrietige einde al voor het begin van het eerste hoofdstuk bekend is. Dat bleek tijdens het lezen geen enkel moment mee te spelen omdat het over het leven zelf gaat. Een leven dat al heel snel dichtbij kwam door de diepe betrokkenheid die je als lezer meetrekt in de wervelwind van vele gebeurtenissen, die je hoopvol omhoog gooit en een volgend moment weer genadeloos laat vallen”. En “Wie niet vanuit professionele interesse leest maar vanuit persoonlijke betrokkenheid of gewoon omdat Gerben goede boeken schrijft, zal het boek niet snel kunnen wegleggen, je blijft willen weten hoe het verder gaat”.

Wil jij dit boek ook in je bezit krijgen? Mail dan naar Gerben --> gwijnja @ ziggo.nl

Pracht donatie Dijk Natural Collections

DijkNaturalCollectionsZaterdag 20 juni opende Dijk Natural Collections hun nieuwe pand aan de Grutto 7 te Coevorden. Bij de opening werd gevraagd om in plaats van cadeaus een donatie te geven voor Stichting STOPhersentumoren.nl. Dit resulteerde in een prachtige bijdrage van € 4.120,-. De directie van Dijk Natural Collections rondde dit bedrag nog af en maakt aan de stichting over een donatie van € 5.000,-

ChequeDijkNaturalCollection

Dijk Natural Collections koos ons als doel omdat er voor hersentumoren weinig aandacht is van andere stichtingen, maar het wel een zeer ernstige zaak is en dus veel aandacht verdient. Wim Dijk verteld verder: "Ook is er vanuit de Stichting STOPhersentumoren.nl zeer veel dankbaarheid richting de gevers en de gehele opbrengst komt direct ten goede aan onderzoek en dit is bij andere stichtingen / goede doelen niet altijd het geval.":

Het bestuur van Stichting STOPhersentumoren.nl is wederom zeer blij met de geldelijke steun van Dijk Natural Collections en de awareness welke zij over hersentumoren aan hun achterban meegeven. Samen verschil maken. Dank jullie wel.

Boom / Mens boek te koop

In het laatste weekend van mei 2015 bracht een expositie van kunstenares Marijke de Wolff 1.000,- euro op voor Stichting STOPhersentumoren.nl. Deze donatie werd voornamelijk mogelijk gemaakt door de verkoop van een bijzonder boekje "Boom / Mens" wat ze heeft gemaakt in samenwerking met dichteres Anneke Overtoom.

MarijkedeWolff2klHieronder verteld Marijke waarom ze gekomen is tot het maken van dit boekje: "Vorig jaar is onze oudste dochter Suzanne op 37 jarige leeftijd overleden aan een hersentumor. Ons gezin gaat ieder op zijn eigen manier om met dit verlies, en wij kunnen elkaar goed steunen. Ik, als moeder leer veel van hun manier van verwerken, echter ik wil zelf ook wat doen. Etsen is mijn hobby. Het thema boom-mens is een inspiratiebron voor mij. Samen met een kennis, Anneke, die gedichten maakt, wilde ik een boekje maken, opgedragen aan Suzanne. Bij elke ets is een passend gedicht gevonden, uit Anneke's gedichten-boekjes, die zij belangeloos ter beschikking heeft gesteld. Het resultaat is erg mooi geworden. Ik ben er heel trots op!"

Tijdens een kunstmanifestatie in mijn woongebied, is de verkoop van dit boekje gestart. De volledige opbrengst van dit weekend €1.000 is overgemaakt naar ons doel: Het fonds voor onderzoek primaire hersentumoren.

Wil je ook in bezit komen van het boekje "Boom / Mens" ?  Het boekje is te koop voor €20, te bestellen via mijn mail-adres : mldewolff@gmail.com

Door deze verkoop krijg ik de mogelijkheid om nog beter om te gaan met het verlies.
Dit hele gebeuren doet ons gezin erg goed.

Dank voor Uw aandacht,
Groeten van Marijke.

Cabriot-tocht haalt 6.000 op

GelrenieuwsCabriotochtZondag 7 juni reden ruim 100 cabrio’s de www.Cabrio-tocht.nl die door de Achterhoek en Duitsland toerde. Ter nagedachtenis aan Joyce te Pas die overleden is aan een hersentumor werd hij door haar ouders en broer en zus voor de 5e keer georganiseerd.

Onder geweldige weersomstandigheden, het dak kon er af, reden de mooiste cabrio’s, van lelijke eend tot BMW Z4 een mooie tocht van ongeveer 120km voor het goede doel. Bij Wok Wamelink konden de deelnemers een hapje en een drankje nuttigen. Zowel bij start als bij elke stop was er een mogelijkheid om lootjes te kopen. Er waren mooie gesponsorde prijzen te winnen met als hoofdprijs een relaxstoel ter waarde van €450,-. De finish was bij Partycentrum Scholtenhof te Etten. Hier vond de trekking van de loterij plaats en kon men na het dankwoord nog een drankje op het terras nuttigen.

Mede dankzij grote sponsoren is er een bedrag van ruim € 6.000,- opgehaald. Hiermee kan weer meer onderzoek tegen deze ziekte worden gedaan.

Stichting STOPhersentumoren wil alle deelnemers en sponsoren nogmaals bedanken en hoopt u volgend jaar weer te zien.

Hou de site in de gaten voor inschrijving volgend jaar juni:  www. Cabrio-tocht.nl 

Gelrenieuws leverde dit artikel en de foto aan. (dank!)

Pin it