Klaske Hofstee is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

KO592017Voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl, mevrouw Klaske Hofstee uit Driebergen, heeft dinsdagavond 5 september 2017 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen door burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De uitreiking was tijdens het 10-jarig jubileum van Stichting STOPhersentumoren.nl.

Hofstee is sinds 2007 oprichter en voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl. De stichting behoort na tien jaar tot de grootste financiers van neuro-oncologisch onderzoek in Nederland. Zij helpt met het financieren van vooronderzoek het goed opzetten van grote gerandomiseerde wetenschappelijke onderzoeken naar hersentumoren.

Haar verdiensten hebben zowel een nationale, internationale als mondiale uitstraling. Niet alleen is het werk wat zij verricht goed voor de Nederlandse hersentumorpatiënt, ook op internationaal niveau zijn de gevolgen van haar werk te merken. De onderscheiding werd ondersteund door artsen uit het VUmc Amsterdam, ErasmusMC Rotterdam, UMC Utrecht en de patientenvereniging Hersenletsel.nl.  

Klaske Hofstee is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Stichting STOPhersentumoren.nl bestaat 10 jaar en viert feest

congreszaal 300x300Stichting STOPhersentumoren.nl bestaat dinsdag 5 september tien jaar. De stichting is in 2007 opgericht door hersentumorpatiënt Nico Faaij en zijn partner Klaske Hofstee uit Driebergen, omdat zij hoorden dat er te weinig geld beschikbaar was voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren en de ernst van deze tumoren nog onderschat werd. Om de neuro-oncologie te ondersteunen in haar missie medicijnen te ontwikkelen is veel geld nodig. Vandaar dat de landelijke neuro-oncologie de Stichting meteen ondersteunde.     

Onderzoek    

In 2009 financierde de Stichting het eerste onderzoek naar hersentumoren. Naar dit onderzoek moest het echtpaar destijds actief zoeken, omdat er nauwelijks wetenschappers waren die onderzoeksprojecten deden naar hersentumoren. Ze vonden dit onderzoek in het VUmc bij een project waar de afdeling oncologie voor het eerst met de afdeling neurologie moest gaan samenwerken. Inmiddels komen de aanvragen vanzelf veelvuldig binnen bij de Stichting STOPhersentumoren.nl. Zoveel dat er in de afgelopen 10 jaar tweeënveertig onderzoeken zijn gefinancierd en drie laboratoria zijn uitgebreid met apparatuur (VUmc, ErasmusMC, UMC Utrecht). Door de inspanningen van de Stichting STOPhersentumoren.nl kunnen deze onderzoeksgroepen twee keer zoveel onderzoek doen en sneller tot resultaten komen.

De Stichting ondersteunt breed. Dat wil zeggen dat zij alle kansrijke en kwalitatief goede door academische wetenschappers uitgevoerde onderzoeken financieren. Het grootste succes van de stichting is de aangepaste classificatie van hersentumoren in 2016. In 2014 wist de stichting 25 internationale top neuro-patholoog anatomen bij elkaar te brengen. Tijdens deze bijeenkomst is de bodem gelegd voor de nieuwe classificatie die in 2016 door de WHO (World Health Organization) bekend werd gemaakt. Sindsdien is zowel de over- als de onderbehandeling van hersentumoren wereldwijd sterk afgenomen.  

In de toekomst wil de Stichting nog veel meer onderzoeken starten, om te komen tot een meer gepersonaliseerde behandeling van hersentumoren. Het afgelopen decennium stond in het teken van het steeds sneller diagnosticeren van verschillende hersentumoren. Het komend decennium zetten we in op het vinden van de juiste medicatie voor elke verschillende hersentumor die de groei kan stoppen of zelfs laten verdwijnen. Hiervoor is alle steun van donateurs en actievoerders nodig. 

Vrijwilligers

Vele vrijwilligers doen geweldig werk om aandacht te vestigen op Stichting STOPhersentumoren.nl. Men fietst, beklimt, wandelt, maar bakt, kookt en knutselt ook heel wat af om donaties te werven. De Stichting kan niet zonder hen. Wij zijn ontzettend blij met hun inspanningen.  Hun acties zijn te bekijken op: www.STOPhet.nl

Bekende acties zijn; zesde editie van de Bergentocht tegen Kanker te Zeist en de negende beklimming van een berg via de 3Bergentocht.nl. Op 18 juli 2018 klimmen er weer vele deelnemers de passo del Stelvio op in Italië om zo fondsen te werven voor hersentumoren onderzoek. Het schept enorme voldoening om met je gezond lichaam iets te doen voor mensen met een ziek lichaam. Daarbij komt ook nog eens dat het samen beklimmen van een berg ontzettend gezellig is en er een fantastisch gevoel van saamhorigheid ontstaat. 

Hersentumor informatie avond

Op dinsdag 5 september is de jaarlijkse Hersentumor informatie avond in het congrescentrum Antropia te Driebergen. Vanaf 19:00 uur organiseert de Stichting STOPhersentumoren.nl, onder de bezielende leiding van prof. dr. Thomas Würdinger (VUmc Cancer Center Amsterdam), een mooi en interessant programma over wat er de afgelopen 10 jaar aan hersentumoronderzoek is gedaan en wat men de komende 10 jaar wil gaan doen. In verband met het 10 jarig jubileum van de Stichting STOPhersentumoren.nl biedt zij aansluitend de theatershow “Draadje los” van cabaretier Bram Thomassen aan, waarbij hij stilstaat bij zijn overwonnen hersentumorproblematiek als 8- en 14-jarig kind. Deze informatieve avond mag je niet missen. De zaal gaat open vanaf 18:30 uur open. Kosten € 10,-  Meer informatie www.STOPhersentumoren.nl

Het is verheugend te zien, dat er zo veel gebeurt om hersentumoren in de belangstelling te krijgen, en veel nieuw onderzoek te financieren. Stapje voor stapje komen we steeds dichter bij een oplossing.

10 jaar jubileum symposium 5 september 2017

10jaar

Dinsdag 5 september 2017 vieren wij dit jubileum met ons symposium:

"10 jaar Hersentumoronderzoek"
 
waar staan wij nu?    
waar gaan we naar toe?    
 
en………er komt een jonge cabaretier die ook weet wat het is om een hersentumor te hebben....
 
Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda.  
 
Wil je zeker zijn van een entreebewijs? Doneer dan alvast 10 euro entree op http://stophet.nl/Symposium_5_september_2017 ovv uw naam.
 
Programma
18:30 - 19:00   Binnenkomst onder gitaarspel Noa Faaij (13 jr), dochter van hersentumorpatiënt
19:00 - 19:10   Algemene opening, dagvoorzitter prof. dr. T. Wurdinger, VUmc CCA
19:11 - 19:30   “Iemand met een hersentumor verdient goede zorg”  dr. N. Sol,  VUmc CCA
19:31 – 19:55  “10 jaar hersentumor onderzoek”   prof. dr. S. Leenstra, Elisabeth Ziekenhuis Tilburg/ErasmusMC
19:55 – 20:15  “Leven met een levend verlies”       prof. dr. Martin Klein VUmc
20:30 - 21:30   Voorstelling "Draadje los" Cabaretier Bram Thomassen, Bram overleefde zelf 2 hersentumoren, verteld hierover en laat toch de mensen de zaal uit gaan met een lach
21:30 - 22:00    Meet & Greet Met alle aanwezige sprekers, specialisten en deelnemers.
 
Locatie: Driebergen
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Kosten: 10,- entree (betalen via http://stophet.nl/Symposium_5_september_2017 )
Let op er kunnen 300 mensen in de theater zaal: vol = vol
 

congreszaal 300x300

 

 

 

 

Let op er kunnen 300 mensen in de theater zaal: vol = vol

De Minnertsgeaster loop brengt 5300 euro op

Minnertsga Foto Geert FaberHeel het dorp Minnertsga stond de afgelopen week in het teken van actie tegen hersentumoren. Een ziekte die nog in de kinderschoenen staat als het om genezing aangaat, en dat willen de dorpelingen graag veranderd zien. Verschillende activiteiten werden daarom georganiseerd en samen brachten ze maar liefst € 5.300,- op.

Minnertsga is een dorp in de gemeente het Bildt, provincie Friesland. Het ligt ten noordwesten van Leeuwarden en telt ongeveer 1850 inwoners. En 3 van deze inwoners kampen momenteel met een hersentumor. Onder hen Gerrit de Vries, nog maar 12 jaar. Veel te jong om zo verschrikkelijk ziek te zijn. Daarom hebben de dorpelingen de handen ineen geslagen en gezorgd voor meer geld naar onderzoek.     

Donderdagavond 29 juni werd hiervoor een hardloop- en wandelevenement georganiseerd. Een prachtige route van 5 en 10 km door de Minnertsgeaster Mieden. Voor de kinderen ging een kortere route door het drop. Ongeveer 500 deelnemers kwamen meedoen. Ook Gerrit liep mee en haalde de eindstreep. Als een ware ambassadeur heeft hij namens Stichting STOPhersentumoren.nl de cheque in ontvangst genomen.

Een aantal hoogtepunten van de avond waren,     

  • Gerrit natuurlijk!Minnertsga
  • OBS “De Lytse Terp” die met elkaar € 1.851,- hadden verzameld,
  • Lusanne Klaver die meeliep voor haar vader Wopke,
  • Susanne Berk, oud patiënt
  • Elly Leijstra, sinds vorig jaar hersentumor patiënt,
  • Iris van Schepen, die de snelste was bij de dames op de 10 kilometer en liep voor haar zuster die ook patiënt is.

Waar een klein dorp al groot in kans zijn. Trots op de organisatie, alle inwoners, alle vrijwilligers en sponsoren en donateurs. Zonder jullie was er niet zo een geweldige cheque gekomen. Dank jullie wel. Wat een geweldig resultaat.

Bergentocht brengt € 43.134,- op

IMG 2286klZeist, zondag 25 juni 2017 - Jaarlijks wordt de Bergentocht tegen kanker georganiseerd om geld in te zamelen voor hersentumoren onderzoek. Aan het einde van een sportieve dag kon de organisatie aan de voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl een cheque overhandigen van maar liefst € 41.134,-.

Sinds de opening van de inschrijving in oktober 2016 hebben hersentumorpatiënten, naasten, nabestaanden en andere belangstellenden zich volop ingezet om donaties te verzamelen voor dit goede doel. Diverse acties werden er opgezet en duizenden sponsorbrieven zijn rondgestuurd. Dit alles resulteerde in deze geweldige opbrengst. Mevrouw Klaske Hofstee, voorzitter van de Stichting STOPhersentumoren.nl te Driebergen verteld: “De meest voorkomende kwaadaardige hersentumor kent nog slechts een genezingspercentage van 0,3%. Er komen er ieder jaar in Nederland 3500 nieuwe mensen met een hersentumor bij. Dat met stoppen. Maar dat kunnen we nog niet, de doctoren staan nog met hun handen in hun haar. Meer onderzoek is dringend nodig om hier verandering in te brengen.”

De organisatie is zeer blij dat het evenement succesvol is verlopen en bedankt een ieder die mee heeft geholpen hier aan bij te dragen, in het bijzonder FZO voetbalvereniging voor het gastvrij ontvangen van alle deelnemers. “De deelnemers kwamen uit heel het land, om samen een prestatie neer te zetten waar we trots op kunnen zijn,” aldus Chris Stekelenburg van de organisatie, “Iedereen heeft gesport naar eigen kunnen. Vierentwintig juni 2018 organiseren wij de Bergentocht tegen Kanker opnieuw en hopen wij iedereen weer te mogen verwelkomen.  


De opbrengst van de Bergentocht wordt eind oktober 2017 verdeeld onder de onderzoeksprojecten welke de top van de neuro-oncologie in Nederland bij Stichting STOPhersentumoren.nl het meest veelbelovend vindt voor het verbeteren van de behandeling tegen een hersentumor, zodat er versneld een betere toekomst komt voor de patiënt. Voor meer informatie kijk op de website. www.STOPhersentumoren.nl

Meer artikelen...