10 jaar jubileum symposium 5 september 2017

10jaar

Dinsdag 5 september 2017 vieren wij dit jubileum met ons symposium:

"10 jaar Hersentumoronderzoek"
 
waar staan wij nu?    
waar gaan we naar toe?    
 
en………er komt een jonge cabaretier die ook weet wat het is om een hersentumor te hebben....
 
Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda.  
 
Wil je zeker zijn van een entreebewijs? Doneer dan alvast 10 euro entree op http://stophet.nl/Symposium_5_september_2017 ovv uw naam.
 
Programma
18:30 - 19:00   Binnenkomst onder gitaarspel Noa Faaij (13 jr), dochter van hersentumorpatiënt
19:00 - 19:10   Algemene opening, dagvoorzitter prof. dr. T. Wurdinger, VUmc CCA
19:11 - 19:30   “Iemand met een hersentumor verdient goede zorg”  dr. N. Sol,  VUmc CCA
19:31 – 19:55  “10 jaar hersentumor onderzoek”   prof. dr. S. Leenstra, Elisabeth Ziekenhuis Tilburg/ErasmusMC
19:55 – 20:15  “Leven met een levend verlies”       prof. dr. Martin Klein VUmc
20:30 - 21:30   Voorstelling "Draadje los" Cabaretier Bram Thomassen, Bram overleefde zelf 2 hersentumoren, verteld hierover en laat toch de mensen de zaal uit gaan met een lach
21:30 - 22:00    Meet & Greet Met alle aanwezige sprekers, specialisten en deelnemers.
 
Locatie: Driebergen
Tijd: 19:00 - 22:00 uur
Kosten: 10,- entree (betalen via http://stophet.nl/Symposium_5_september_2017 )
Let op er kunnen 300 mensen in de theater zaal: vol = vol
 

congreszaal 300x300

 

 

 

 

Let op er kunnen 300 mensen in de theater zaal: vol = vol

De Minnertsgeaster loop brengt 5300 euro op

Minnertsga Foto Geert FaberHeel het dorp Minnertsga stond de afgelopen week in het teken van actie tegen hersentumoren. Een ziekte die nog in de kinderschoenen staat als het om genezing aangaat, en dat willen de dorpelingen graag veranderd zien. Verschillende activiteiten werden daarom georganiseerd en samen brachten ze maar liefst € 5.300,- op.

Minnertsga is een dorp in de gemeente het Bildt, provincie Friesland. Het ligt ten noordwesten van Leeuwarden en telt ongeveer 1850 inwoners. En 3 van deze inwoners kampen momenteel met een hersentumor. Onder hen Gerrit de Vries, nog maar 12 jaar. Veel te jong om zo verschrikkelijk ziek te zijn. Daarom hebben de dorpelingen de handen ineen geslagen en gezorgd voor meer geld naar onderzoek.     

Donderdagavond 29 juni werd hiervoor een hardloop- en wandelevenement georganiseerd. Een prachtige route van 5 en 10 km door de Minnertsgeaster Mieden. Voor de kinderen ging een kortere route door het drop. Ongeveer 500 deelnemers kwamen meedoen. Ook Gerrit liep mee en haalde de eindstreep. Als een ware ambassadeur heeft hij namens Stichting STOPhersentumoren.nl de cheque in ontvangst genomen.

Een aantal hoogtepunten van de avond waren,     

  • Gerrit natuurlijk!Minnertsga
  • OBS “De Lytse Terp” die met elkaar € 1.851,- hadden verzameld,
  • Lusanne Klaver die meeliep voor haar vader Wopke,
  • Susanne Berk, oud patiënt
  • Elly Leijstra, sinds vorig jaar hersentumor patiënt,
  • Iris van Schepen, die de snelste was bij de dames op de 10 kilometer en liep voor haar zuster die ook patiënt is.

Waar een klein dorp al groot in kans zijn. Trots op de organisatie, alle inwoners, alle vrijwilligers en sponsoren en donateurs. Zonder jullie was er niet zo een geweldige cheque gekomen. Dank jullie wel. Wat een geweldig resultaat.

Bergentocht brengt € 43.134,- op

IMG 2286klZeist, zondag 25 juni 2017 - Jaarlijks wordt de Bergentocht tegen kanker georganiseerd om geld in te zamelen voor hersentumoren onderzoek. Aan het einde van een sportieve dag kon de organisatie aan de voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl een cheque overhandigen van maar liefst € 41.134,-.

Sinds de opening van de inschrijving in oktober 2016 hebben hersentumorpatiënten, naasten, nabestaanden en andere belangstellenden zich volop ingezet om donaties te verzamelen voor dit goede doel. Diverse acties werden er opgezet en duizenden sponsorbrieven zijn rondgestuurd. Dit alles resulteerde in deze geweldige opbrengst. Mevrouw Klaske Hofstee, voorzitter van de Stichting STOPhersentumoren.nl te Driebergen verteld: “De meest voorkomende kwaadaardige hersentumor kent nog slechts een genezingspercentage van 0,3%. Er komen er ieder jaar in Nederland 3500 nieuwe mensen met een hersentumor bij. Dat met stoppen. Maar dat kunnen we nog niet, de doctoren staan nog met hun handen in hun haar. Meer onderzoek is dringend nodig om hier verandering in te brengen.”

De organisatie is zeer blij dat het evenement succesvol is verlopen en bedankt een ieder die mee heeft geholpen hier aan bij te dragen, in het bijzonder FZO voetbalvereniging voor het gastvrij ontvangen van alle deelnemers. “De deelnemers kwamen uit heel het land, om samen een prestatie neer te zetten waar we trots op kunnen zijn,” aldus Chris Stekelenburg van de organisatie, “Iedereen heeft gesport naar eigen kunnen. Vierentwintig juni 2018 organiseren wij de Bergentocht tegen Kanker opnieuw en hopen wij iedereen weer te mogen verwelkomen.  


De opbrengst van de Bergentocht wordt eind oktober 2017 verdeeld onder de onderzoeksprojecten welke de top van de neuro-oncologie in Nederland bij Stichting STOPhersentumoren.nl het meest veelbelovend vindt voor het verbeteren van de behandeling tegen een hersentumor, zodat er versneld een betere toekomst komt voor de patiënt. Voor meer informatie kijk op de website. www.STOPhersentumoren.nl

STOPbord actie

stopbordOm ons 10 jarig jubileum een feestelijk tintje te geven vragen wij aan iedereen die te maken heeft met hersentumoren om ons te helpen.

Maak of koop een STOPbord en maak een foto van jezelf, je specialist / arts die je behandelt of een bekende Nederland met dit bord. Het allerleukste is natuurlijk een filmpje. Waarin jij, je arts, de bekende Nederland vraagt om donateur te worden van Stichting STOPhersentumoren.nl omdat het niet meer kan dat er iedere dag in Nederland 4 mensen overlijden door een hersentumor. Er moet meer onderzoek komen naar deze vernietigende ziekte.

Help je mee! Dit zou onze Stichting een enorme boost geven.
(Inzendingen voor 1 september inleveren / uploaden info@stophersentumoren.nl )

http://www.feestartikelen-shop.nl/product/10033124/Verkeers-stopbord-van-metaal-feest.html

Oproep invullen enquete over stress en hersentumoren

Stress pthsOm de neuro-oncologie een beter beeld te geven van de stress van hersentumorpatiënten en hun direct naaste omgeving (partners, ouders, broers en zusters) is er een enquete gemaakt.

Wij willen jullie (patiënten, partners, ouders, broers, zusters, nabestaanden) vragen om deze enquête allemaal in te vullen en zoveel mogelijk te delen met andere lotgenoten. De resultaten van onze enquête zal worden aangeboden aan de neuro-oncologische top van Nederland op het symposium van 5 september in Driebergen, met de vraag of ze de stress rondom het krijgen en hebben van een hersentumor bij patiënten en hun direct naaste omgeving serieuzer willen nemen.


Help je mee samen verschil te maken? We hebben minimaal 500 (invullers) ingevulde enquêtes nodig (willen we) om een statement te kunnen maken.

Klik HIER op de enquête link en vul hem in.

Heel hartelijk bedankt voor je hulp.
Stichting STOPhersentumoren.nl

Klaske Hofstee

Meer artikelen...