€ 2.250 van Goede Doel Winkel

MarjavanderLindenDe Goede Doel Winkel uit s'Gravendeel zorgde voor een hele mooie opening van ons donatie jaar. Wij mochten maar liefst een donatie van € 2.250,- ontvangen.

De eigenaar, Marja van der Linden, is in oktober 2013 begonnen met de verkoop van overgebeven spullen van een rommelmarkt. De opbrengst van de spullen is in zijn geheel voor goede doelen. Haar winkeltje was al snel te klein na 2 keer interne kleine verbouwingen zijn we op hetzelfde terrein naar een groter pand verhuisd in oktober 2014. Daar zitten ze nu nog. Het Goede Doelen Winkeltje krijgen de spullen van particulieren en voordat het de winkel in gaat maken ze alles schoon. Ze willen absoluut geen rommelmarkt zijn. De opzet van deze winkel was en is dat iedereen denkt dat het een normale winkel is met 2e Hands prijzen. Dat lukt nog steeds; het is gigantische druk de 2 dagen dat we zijn geopend. Daarom hebben we Stichting STOPhersentumnoren.nl zo een prachtige donatie kunnen doen. We hopen nog veel doelen te kunnen steunen.


Groetjes
Marja van der Linden
St. 2e Hands een 2e Kans
Voor Het Goede Doel
s Gravendeel

Mevrouw, u heeft een hersentumor

JokeGoudriaan"Mevrouw, u heeft een hersentumor." Het zal je maar gezegd worden. Zoals veel patiënten zullen doen, gaat ook Joke op zoek naar wat er aan behandelingen mogelijk is, zowel in het reguliere als in het alternatieve circuit. En ze blogt. Wat ze meemaakt en wat ze voelt en denkt. Zo ontstaat er een naslagwerk waar anderen ook wat aan kunnen hebben. Joke gaat alleen maar voor. En de opbrengst van haar werk gaat naar Stichting STOPhersentumoren.nl, omdat alle kleine beetjes helpen om meer en meer, steeds meer onderzoek te financieren. Want de hoop op genezing van hersenkanker moet worden omgezet in feiten. 

Via een krantenbericht hoort ze van de gunstige resultaten die in Duitsland bereikt worden met hyperthermie. De artsen in Nederland zijn sceptisch en de ziektekostenverzekering werkt niet mee. Maar Joke is een doorzetter en kiest voor een behandeling in de Helios-kliniek in Hüls. De tumor wordt kleiner en na de behandeling blijft de situatie voorlopig stabiel. Ze is niet genezen, maar ze heeft haar normale leven weer kunnen oppakken. Toen Joke haar dagboeknotities op een weblog ging publiceren, bleek ze talent voor schrijven te hebben. Met gevoel voor humor en zelfspot beschrijft ze de dingen die ze in de ziekenhuizen meemaakt. Ook haar emoties weet ze goed in woorden te vangen. Lezers van de weblog hebben geregeld de suggestie gedaan om er een boek van te maken. En dat heeft ze dus gedaan. Na ruim twee jaar is er voldoende tekst om het in boekvorm uit te geven. De opbrengst van het boek komt ten goede aan de Stichting STOPhersentumoren.nl.

Wil je dit boek ook lezen? 
Het is voor 19,95 te bestellen bij Bol.com via deze link:  https://www.bol.com/nl/p/mevrouw-u-heeft-een-hersentumor/9200000055608780/

Levenshaast

BoekLevenshaastWat heeft ze hard gewerkt "onze" Ingeborg van Beek. Een boek schrijven, over helaas de eigen belevenissen van het hebben van een hersentumor. Gewoon tussen het moederschap en kostwinnerschap door tijd vrij maken om te schrijven. Om een kijkje te nemen in haar wereld die door de kanker niet alleen op de kop is gaan staan, maar ook volledig van de rails. Een boek wat je moet lezen. Niet alleen omdat het leerzaam is, maar ook omdat je als je het koopt een donatie geeft aan Stichting STOPhersentumoren.nl 14 maart 2016 komt er een bijzonder boek uit. hersentumorpatiënt. 

Ingeborg is zesendertig en staat midden in het leven. Ze heeft een zoon van twee, een dochter van drie maanden, een eigen bedrijf en heel veel levensgeluk. Dan krijgt Ingeborg opeens een epileptische aanval. De oorzaak slaat in als een bom: een grote hersentumor, rechts voor in haar hoofd, vermoedelijk operabel, maar ongeneeslijk en daarom zeker levensverkortend. Hoewel Ingeborg heen en weer geslingerd wordt tussen emoties van verdriet, onzekerheid en angst tijdens het ondergaan van onderzoeken en een levensbedreigende operatie, wordt in haar binnenste het vuur alleen maar aangewakkerd. Ze heeft haast om alles te doen, en wel meteen. Haar leven moet opeens haarscherp in kaart gebracht worden. Heb ik ergens spijt van? Verlang ik nog ergens naar? Is mijn relatie nog bijzonder genoeg? In Levenshaast vertelt Ingeborg haar rauwe, authentieke en krachtige verhaal over leven met een tikkende tijdbom in je hoofd. Over haar spijt en haar verlangens, haar verdriet en haar optimisme en haar rotsvaste geloof in de kracht van het nu.

Vanaf 14 maart 2016 kun je "Levenshaast" bestellen bij Bol. com

3T kiest voor Stichting STOPhersentumoren.nl

3TaHet bedrijf 3T is toonaangevend in het ontwikkelen van diverse elektronica maar zet zich daarnaast tevens in voor het goede doel. Dit jaar is de keuze gevallen op Stichting STOPhersentumoren.nl

Woensdag 16 december heeft hersentumorpatiënt Ruben Veldkamp namens onze stichting een cheque in ontvangst genomen, overhandigt door Ronal3Tbd Posthumus van 3T, met een pracht donatie van € 500,-.   Ruben had Ronald afgelopen zomer persoonlijk leren kennen tijdens zijn vakantie. En zo kwam het gesprek op Ruben zijn gezondheid en zijn de Stichting STOPhersentumoren.nl waar Ruben zich heel hard voor inzet.

Ontzettend bedankt voor deze donatie en alle inzet.

Ter nagedachtenis Ton van Rijn

Op 21 december 2015 zou Ton van Rijn jarige zijn geweest. Geweest, want Ton is overleden. Een hersentumor nam zijn leven op 22 september 2013, en Ton werd daarom maar 47 jaar oud. Ton zijn ouders Antoon en Rie van Rijn waren op 12 juli 2015 maar liefst 60 jaar getrouwd, en als cadeautip hadden ze in hun uitnodiging gezet: “Uw bijdrage in een envelopje wordt zeer gewaardeerd. De familie heeft hier allemaal gehoor aangegeven en op het feest werd er maar liefst een donatie bijeen verzamelt van 600,- euro.

Carin, broer van Ton, verteld; "Ton was een prachtmens! Een lieve man en vader en een geweldige zoon, broer, zwager en oom. Daarnaast een ware vakman en trouwe vriend. ‘n Boom van een man, al ruim 30 jaar werkzaam in de scheepsbouw, waar zijn kennis en ervaring van onschatbare waarde waren. Z’n grote passie was jagen, dat deed hij samen met z’n vader. Ton was altijd bereid om familie en vrienden te helpen met allerlei klussen in en om het huis. De diagnose dat de klachten die Ton eind juni 2012 kreeg werden veroorzaakt door een hersentumor, was voor iedereen dan ook een enorme klap. Ton werd geopereerd en onze ouders kregen het vreselijke nieuws dat het om een hersentumor ging te horen op hun 58-jarige trouwdag op 12 juli 2012.

Na de operatie trok Ton in bij zijn vriendin Corrie, met wie hij in september 2012 is getrouwd. Corrie heeft Ton tijdens zijn ziekte door dik en dun gesteund en liefdevol verzorgd. Er werd een behandelplan voor Ton gemaakt, die bestond uit een serie bestralingen gedurende 6 weken en daarna een chemokuur. Hoewel Ton zich een periode redelijk goed leek te voelen, gaf de scan die in maart 2013 werd gemaakt geen goede uitslag. Opnieuw werd Ton geopereerd, hierna ontstonden er complicaties waardoor Ton een nare periode plat liggend in het ziekenhuis moest doorbrengen met een drain in z’n rug. De chemokuur kon pas hierna worden gegeven, maar deze kuur kon toen z’n werk al niet meer goed doen. Na een scan bleek dat de tumor teveel was gegroeid en hoewel Ton bereid was om door te vechten en heel hard heeft geknokt, was er geen enkele behandeling meer mogelijk. Met pijn in ons hart hebben wij Ton -nog maar 47 jaar oud- moeten laten gaan op zondag 22 september 2013, 15 maanden nadat de diagnose van de hersentumor was gesteld.

Ton’s doel was om de leeftijd van 50 jaar te bereiken, daar ging hij écht voor... a.s. maandag 21 december 2015 zou hij deze leeftijd hebben bereikt. Het mocht helaas niet zo zijn.. Ton leeft voort in onze harten"

grafstuk

 

Meer artikelen...