Doneer nu

Nieuwsberichten Laatste nieuws

STOPhersentumoren nieuws updateBron: ScienceDaily.com

Kwaadaardige hersentumoren graad 4 zijn niet te genezen. Patiënten leven gemiddeld tot 15 maanden na diagnose, waarbij minder dan 10% van de patiënten langer dan vijf jaar overleeft.

Lees meer...

STOPhersentumoren nieuws updateBron: NZherald.co.nz

De potentieel dodelijke hersentumor van een klein meisje bleef bijna zes maanden onopgemerkt, ondanks het feit dat haar ouders de artsen herhaaldelijk smeekten om verder onderzoek. Gisteren heeft de familie een grote verontschuldiging gekregen van het County Manukau District Health Board nadat de gezondheidswaakhond van Australië, de Health and Disability Commission (HDC), fouten in de zorg van het meisje had gevonden.

Lees meer...

STOPhersentumoren nieuws updateFoto: Paul Mariner © @IpswichTown

Paul Mariner, een oud-spits van Ipswich Town en de Engelse nationale ploeg, is vrijdag op 68-jarige leeftijd overleden na een korte strijd tegen hersenkanker. 

Lees meer...

STOPhersentumoren nieuws updateBron: ScienceDaily.com

Onderzoekers van de Universiteit van Uppsala hebben bij hersenkankerpatiënten in de buurt van de tumor lymfeklierachtige structuren ontdekt, waar immuuncellen kunnen worden geactiveerd om de tumor aan te vallen. Ze ontdekten ook dat immunotherapie de vorming van deze structuren in een muismodel verbeterde. Nu nog dit onderzoek naar de patiënt krijgen.

Lees meer...

STOPhersentumoren nieuws updateBron: RTL - Hart van Nederland

Jan Pennings, winnaar van het eerste seizoen van LEGO Masters, is op 31-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn ex-partner en mede-winnaar Lola Nouwens weten via Instagram. "Intens verdrietig en vooral onwerkelijk."

Lees meer...

lvcOnze voorzitter Klaske Hofstee is altijd op zoek naar subsidiemogelijkheden en heeft een mooie subsidie gekregen van € 21.000 voor ons onderzoek naar wat de invloed is van zwangerschapshormonen bij zwangeren met een langzaam groeiende hersentumor. Door deze donatie is het voor ons mogelijk gemaakt om dit onderzoek uit te gaan voeren. Wij ontvangen deze subsidie van het Dr. C.J. Vaillant Fonds en zijn hun zeer erkentelijk met deze steun.

Lees meer...

17 februari 2021

StressPWS

Project call: What is the effect of stress reduction on a brain tumour patients length of life?

Lees meer...

3FE14587 C221 40F5 A91C DAD4CB1E502BWe ontvingen dit jaar van VWO 6  leerling Noa Faaij (16 jaar) een profielwerkstuk wat universitair niveau aantikt. Door haar eigen ervaringen met haar vader, die een kwaadaardige hersentumor heeft, wilde Noa voor haar eindexamenopdracht iets doen met stress en hersentumorpatiënten. Haar vader krijgt snel stress van allerlei situaties. Waardoor komt deze stress en wat kun je er aan doen waren Noa haar gedachten. Maar ook, stel dat we de stress kunnen verminderen, heeft de hersentumorpatiënt dan naast een betere kwaliteit van leven ook een langer leven?

Lees meer...

Michael TaylorVerheugd kunnen wij meedelen dat we deze week een kinder neuro-oncologisch onderzoek met de focus op ependymomen hebben gehonoreerd met een grant van 62.650,- van de onderzoeksgroep van Dr. M. Taylor van het Sickkids Research Instituut te Toronto Canada.

Lees meer...

Landelijke hersentumorcollecte

Hersentumorcollecte STOPhersentumorenTijdens de Internationale Hersenenweek van 25 oktober tot en met 31 oktober 2020 hebben 63 hersentumorpatiënten, lotgenoten, partners, naasten op Social Media om donaties gevraagd ten behoeve van Stichting STOPhersentumoren.nl. De opbrengst van de collecte was € 16.376,-

Lees meer...

Iedere keer als wij de boekhouding doornemen komen we donaties tegen van mensen die wij kennen, of van nabestaanden van hersentumorpatiënten die wij kenden. Deze week kwam een donatie binnen van de familie van overleden hersentumorpatiënt Rob van Gardingen. Rob was zeer betrokken bij stichting STOPhersentumoren.nl. Zijn broer Hank schrijft het volgende:

Lees meer...

persfoto 3Bergentocht STOPhersentumoren

 

Driebergentocht brengt € 36.459,- op.

Lees meer...

BTPatientsCharterofRights FacebookjpgHandvest van Rechten

Patiëntenorganisaties en professionele verenigingen van over de hele wereld, waaronder Stichting STOPhersentumoren.nl verenigen zich met het Handvest van Rechten

De International Brain Tumor Alliance (IBTA) is verheugd de publicatie van The Brain Tumor Patients 'Charter of Rights aan te kondigen.

Lees meer...

OPROEP tot het geven van jullie mening over een nieuw onderzoeksproject wat ErasmusMC wil indienen voor subsidie. "Een biopt versus craniotomie voor de chirurgie van Glioblastoma Multiforme bij 65 jarigen en ouder"
*Iedereen kan mee doen, ook als je niet 65 jaar of ouder bent.*

Lees meer...

COVID19 STOPhersentumoren

CORONAVIRUS  (COVID-19)   / Hersentumorpatiënten

Lees meer...

Driebergen   -   Met zes autobedrijven in zes verschillende plaatsen ontvangt eigenaar Jaco Knoop van Van der Sluis auto’s Traaij 170  iedere week wel een paar sponsorverzoeken. Aan de meeste kan hij niet voldoen, maar zo nu en dan komt er een verzoek binnen en daar wil hij graag bij helpen.

Lees meer...

De winnaar van de BraintumorAward 2019 is geworden Myron Best van het AMC Vumc Amsterdam. 

MyronBest STOPhersentumoren stimuleringsprijs 2019

 

 

 

Lees meer...

In mIMG 1966aart van dit jaar riep Stichting STOPhersentumoren.nl een wedstrijd uit. Wij riepen alle mensen die met hersentumorproblematiek te maken hebben op een beeld te maken van wat het hebben van een hersentumor in hun leven betekend. "Hersenen in beeld". Prachtige inzendingen kwamen binnen. Woensdag 26 juni is de jury bijeen gekomen en zijn de winnaars gekozen. 

Lees meer...

Kiwanis club de Liemers Zevenaar haalt € 34.394,- op

KiwaniseLiemersZevenaarMet vereende krachten en tijdens verschillende evementen haalt Kiwanis club de Liemers Zevenaar een bedrag van € 34.394,- euro op voor meer onderzoek naar hersentumoren. Stichting STOPhersentumoren.nl verdubbelde het bedrag naar € 68.786,-

Lees meer...

IMG 2118klDe Tourmalet-editie van de Driebergentocht heeft ruim 70.000 euro opgebracht. Het geld gaat naar STOPhersentumoren.nl, dat vecht met het doel dat er versneld een genezende behandeling komt tegen hersenkanker. 

Lees meer...

HERSENEN IN BEELD

11 maart 2019 - 15 mei 2019

KUNSTPRIJSVRAAG

LogoSTOPhersentumoren

Vanwege de Internationeale Hersenenweek organiseert Stichting STOPhersentumoren.nl een kunstprijsvraag voor meer aandacht voor tumoren in de hersenen. Betrokkenheid en bewustzijn met hersentumoren is de weg naar de overwinning hiervan.  Hieronder volgt uitgebreide toelichting op deze kunstprijsvraag.

Lees meer...

Hersentumorcollecte

Hersentumorcollecte STOPhersentumorenTijdens de Internationale Hersenenweek van 11 maart tot en met 17 maart 2019 gaan we weer een collecte houden op Social Media voor meer hersentumoronderzoek. Doe jij ook mee?

Jaarlijks wordt er door Stichting STOPhersentumoren.nl twee maal gecollecteerd. In maart tijdens de Internationale Hersenenweek en in oktober tijdens de Hersentumorweek. "Dit zijn belangrijke weken voor onze doelgroep," verteld voorzitter Klaske Hofstee van de Stichting STOPhersentumoren.nl,

Lees meer...

FleurdeJong2019KORTENHOEF – Met het inzamelen van statiegeldflessen heeft Fleur de Jong maar liefst 750 euro opgehaald voor Stichting STOPhersentumoren.nl.

Lees meer...

JasperWolters1Op zaterdag 2 februari vond bij Nivo Sparta de 2e editie van het Jasper Wolters Toernooi plaats. Dit toptoernooi voor JO11-teams uit de hoofdklasse is traditioneel sterk bezet en telde dit keer maar liefst 32 deelnemende teams, waarvan 30 uit heel Nederland en twee uit België. Samen voetballen voor het goede doel met in de herinnering Jasper Wolters, een teamgenoot van bijzondere klasse.

Lees meer...

MarkRuiter1klZaterdag 2 februari heeft de eerste editie van het Mark Ruiter toernooi plaatsgevonden bij voetbalvereniging Achilles’12 te Hengelo. Dit toernooi werd georganiseerd door het 5e elftal van Achilles’12 ter ere Mark Ruiter.

Lees meer...

plaatjeHet nieuwe jaar is begonnen. Ook dit jaar willen we weer de meest hoopvolle onderzoeken gaan financieren naar een genezend middel. Daarnaast spelen nog de onderzoeksvragen bij patiënten. Welk onderzoek zou jij het liefst willen opstarten?  Vertel ons welke onderzoeken jouw voorkeur hebben met een donatie op www.STOPhet.nl/VUMC

Lees meer...

Stichting STOPhersentumoren.nl ontvangt 27.500,-van de Roermond City Swim 2018

RoermmondCitySwim2018

Lees meer...

Linda Vaessen in memorie

1500HoofdzakenDiep bedroefd zijn wij te horen dat zaterdag 13 oktober 2018 is overleden door de gevolgen van een hersentumor Linda Vaessen, moeder van Hannah, partner van Marcel. Wat een prachtige lieve vrouw is haar gezin en familie ontnomen.

Lees meer...

Ommekeer in hersentumorbehandeling

gbmtissueSinds 2005 hebben we voor hersentumoren de eerste chemokuur gekregen, Temozolomide werd de standaard voor de behandeling. Samen met radiotherapie zorgde deze behandeling dat de gemiddelde overleving van een patiënt met een glioblastoma multivorma van 6-7 maanden omhoog ging naar 12-15 maanden. Een ontzettende grote stap voorwaarts. Prof. dr. S. Leenstra, neurochrirug en hoogleraar van het ErasmusMC vertelt dat we opnieuw aan de vooravond staan van zo een grote stap voorwaarts.

Lees meer...

Collecteer jij mee?collecteren

Van 20 t/m 27 oktober is de internationale Hersentumorweek.
Dan houden wij een online collecte, omdat er in Nederland niet aan de deuren voor hersentumoronderzoek wordt gecollecteerd. Help jij mee om op jouw facebook, instagram, twitter mensen op te roepen een kleinigheidje te doneren?

SharonBerendsen STOPbraintumorAward2018Tijdens het LWNO congres van 29 september 2018 in de jaarbeurshallen te Utrecht is aan Sharon Berendsen UMC Utrecht de STOPbraintumor Award 2018 uitgereikt. Zij had 29 augustus 2018 deze prijs gewonnen als blijk voor haar bijzondere inzet, kwaliteit en resultaten op het gebied van onderzoek naar genezing van primaire hersentumoren.

Lees meer...

Hersentumor magazine "Over leven met een hersentumor" komt 28 mei uit.

Hersentumor magazineOp 28 mei 2018 tijdens het benefiet HOOFDdiner te Driebergen zal het eerste exemplaar worden overhandigd van het eerste "Hersentumormagazine". Een magazine boordevol verhalen van mensen "Over leven met een hersentumor." Het magazine is vanaf heden te koop bij voorinschrijving.

Lees meer...

Groot benefiet bbq Hoofddiner benefietdiner tegen kankerOp 28 mei 2018 zal er in Hotel Bergse Bossen te Driebergen een groot benefietdiner tegen kanker worden georganiseerd voor alle inwoners van de Utrechtse Heuvelrug en verre omstreken. Partners, vrienden, collega’s, familie en aanhang zijn ook meer dan welkom. Tussen de gangen van het diner door zal een loterij plaatsvinden met fantastische prijzen. Na het diner zal het binnengehaalde bedrag bekend gemaakt worden waarna de avond feestelijk wordt afgesloten.

 

Lees meer...

EdwinMiltenburgDagelijks sterven er in Nederland 4 mensen door een hersentumor. Het overkwam in 2016 ook de Soester Cees Drost. Binnen 10 weken na de diagnose overleed hij. Om te zorgen dat er een betere behandeling komt tegen deze vernietigende hersentumoren organiseerde de familie Drost dinsdag 10 april 2018 een fundraising diner in Restaurant ’t Hoogt in Soest.

Lees meer...

Roermond City Swim stophersentumoren hersentumor onderzoek goede doel7 april 2018 Roermond - De Roermond City Swim vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Een prachtig evenement waarbij de organisatie meerdere doelen voor ogen heeft.

Lees meer...

Roermond City Swim

Roermond City SwimWij hebben jullie hulp nodig. We zijn 1 van de genomineerden van de Roermond City Swim. Met de meeste stemmen kunnen wij HET tweede goede doel worden van dit prachtige evenement.

Lees meer...

Martin van der bent cheque hersentumor onderzoekMaandag 19 maart verrasten Michelle Penning en Danny Den Hartog prof. dr. Martin van den Bent van het ErasmusMC Rotterdam met een prachtige cheque van € 24.427,95.

Lees meer...

Landelijke hersentumorcollecte

Tijdens de Internationale Hersenenweek van 12 maart tot en met 18 maart 2018 hebben 108 hersentumorpatiënten, lotgenoten, partners, naasten op Social Media om donaties gevraagd ten behoeve van Stichting STOPhersentumoren.nl. De opbrengst van de collecte was € 5.822,-

Lees meer...

Zeldzameziektendag 2018: Toekenning Engel Awards

Engel Award Klaske Hofstee

Lees meer...

Sterftekinderhersentumoren2018Terwijl juichend de media in wordt geschoten dat steeds minder kinderen sterven aan kanker. Maken de statistieken pijnlijk duidelijk dat dit niet geld voor kinderen met hersentumoren.

Lees meer...

Tonny LagerweijOp dinsdag 23 december heeft Tonny Lagerweij zijn proefschrift “Brain Tumors – preclinical imaging and novel therapies” verdedigt bij het VUmc.

Lees meer...

JerpoendeVrijTheoLuiderklKankeronderzoekers Dr. Jeroen de Vrij (Afd. Neurochirurgie), Dr. Theo Luider (Afd. Neurologie) en Dr. Martin van Royen (Afd. Pathologie) hebben uit handen van de stichting STOPhersentumoren.nl een subsidie in ontvangst mogen nemen voor onderzoek naar glioblastoma hersentumoren.

Lees meer...

Myron TomOnderzoekers van VUmc gaan een bloedtest ontwikkelen waarmee hersentumoren (zgn. 'gliomen') in bloed kunnen worden herkend. De onderzoekers Nik Sol, Myron Best en Tom Würdinger van het Hersentumorcentrum VUmc Amsterdam hebben een subsidie van € 60.000 voor de ontwikkeling van deze bloedtest ontvangen van Stichting STOPhersentumoren.

Lees meer...

ThijsCrommentuijnOp vrijdag 3 november moest Thijs Crommentuijn zijn proefschrift "Development of vector-based strategies against glioblastoma" verdedigen bij het Vumc, zijn promotor prof. dr. T. Wurdinger van ht VUmc Cancer Center, ook WAR lid bij Stichting STOPhersentumoren.nl en zijn co promotoren; dr. D.P. Noske, dr. B.A. Tannous van het VUmc te Amsterdam. Ook Stichting STOPhersentumoren.nl was betrokken bij de financiering van het proefschrift.

Lees meer...

cabriofansseptemberuitje2017Op zondag 24 september 2017 organiseerde Cabrio Fans alweer haar vierde cabrio-toertocht. Deze rally werd verreden over de mooiste wegen van Gelderland en de opbrengst ging naar de Stichting STOPhersentumoren.nl  Dit jaar konden wij de stichting maar liefst € 2.106 euro overhandigen. 

Lees meer...

Walk4BrainsUden20172klZondag 5 november 2017 hebben 16 personen de 5e editie van de Walk4Brains Uden gewandeld. Het groepje wandelaars van verschillende pluimage hadden één ding gemeen: ze weten wat voor vernietigende ziekte een hersentumor is en willen dat er meer onderzoek mogelijk wordt gemaakt.

Lees meer...

 MG 0119klHersentumor informatie bijeenkomst

Wij vinden het belangrijk dat patiënten de juiste informatie krijgen van de juiste personen en het liefst in de eigen omgeving. 

Lees meer...

semHet zal je gebeuren, je kindje is ziek en krijgt de diagnose van een ongeneeslijke, maar ook onbehandelbare hersentumor. Dat overkwam de ouders van kleine Sem. Sem kreeg de diagnose "Opticus Glioom". 

Lees meer...

HeaderKentaaTijdens de internationale hersentumorweek van 23 oktober tot en met 29 oktober 2017 werd in Nederland voor het eerst een hersentumorcollecte gehouden. Maar liefst 74 collectanten hadden zich aangemeld om te collecteren. Ze gingen niet bij weer en wind langs de deuren. De collectanten hebben een online collecte gehouden, op Social Media. Facebook, twitter, Instagram, overal kwam je de digitale collectebussen voor Stichting STOPhersentumoren.nl tegen.

Lees meer...

 MG 0123Het is de onderzoekers Martine Leenstra en Sieger Lamfers van het hersentumorcentrum ErasmusMC in Rotterdam gelukt om een half miljoen Europese subsidie in de wacht te slepen met twee van hun onderzoeksprojecten.

Lees meer...

BuddyknuffeldefklStichting STOPhersentumoren.nl heeft haar eigen mascotte. Buddy is een vriend voor moeilijke tijden. Ken jij iemand die een knuffel verdient?

Lees meer...

roadtripsnuWat een fantastische cheque mocht Michal de Vlugt namens STOPhersentumoren.nl in ontvangst nemen van organisator Joep Palstra na de Business Roadtrip afgelopen zondag 10 september.

Lees meer...

WINDOWteamWINDOW-consortium krijgt 1,75 miljoen euro voor onderzoek naar combinatie therapieën tegen hersenkanker
Het Nederlandse/Britse WINDOW-consortium krijgt een subsidie ​​van 1,75 miljoen euro van de Brain Tumor Charity (UK) voor preklinisch onderzoek naar de hersentumor glioblastoma. Dit onderzoek is mogelijk gemaakt door investeringen door de Stichting STOPhersentumoren.nl.

Lees meer...

KO592017Voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl, mevrouw Klaske Hofstee uit Driebergen, heeft dinsdagavond 5 september 2017 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen

Lees meer...

congreszaal 300x300Stichting STOPhersentumoren.nl bestaat dinsdag 5 september tien jaar. De stichting is in 2007 opgericht door hersentumorpatiënt Nico Faaij en zijn partner Klaske Hofstee uit Driebergen, omdat zij hoorden dat er te weinig geld beschikbaar was voor onderzoek naar kwaadaardige hersentumoren en de ernst van deze tumoren nog onderschat werd. Om de neuro-oncologie te ondersteunen in haar missie medicijnen te ontwikkelen is veel geld nodig. Vandaar dat de landelijke neuro-oncologie de Stichting meteen ondersteunde.    

Lees meer...

10jaar

Dinsdag 5 september 2017 vieren wij dit jubileum met ons symposium:

"10 jaar Hersentumoronderzoek"

waar staan wij nu?
waar gaan we naar toe?

en………er komt een jonge cabaretier die ook weet wat het is om een hersentumor te hebben....
Reserveer deze datum dus alvast in uw agenda.

Lees meer...

Minnertsga Foto Geert FaberHeel het dorp Minnertsga stond de afgelopen week in het teken van actie tegen hersentumoren. Een ziekte die nog in de kinderschoenen staat als het om genezing aangaat, en dat willen de dorpelingen graag veranderd zien. Verschillende activiteiten werden daarom georganiseerd en samen brachten ze maar liefst € 5.300,- op.

Lees meer...

IMG 2286klZeist, zondag 25 juni 2017 - Jaarlijks wordt de Bergentocht tegen kanker georganiseerd om geld in te zamelen voor hersentumoren onderzoek. Aan het einde van een sportieve dag kon de organisatie aan de voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl een cheque overhandigen van maar liefst € 41.134,-.

Lees meer...

stopbordOm ons 10 jarig jubileum een feestelijk tintje te geven vragen wij aan iedereen die te maken heeft met hersentumoren om ons te helpen.

Lees meer...

Subcategorieën

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!