Winnaar Kunstprijsvraag Hersenen in beeld Yvette van Lier

In mIMG 1966aart van dit jaar riep Stichting STOPhersentumoren.nl een wedstrijd uit. Wij riepen alle mensen die met hersentumorproblematiek te maken hebben op een beeld te maken van wat het hebben van een hersentumor in hun leven betekend. "Hersenen in beeld". Prachtige inzendingen kwamen binnen. Woensdag 26 juni is de jury bijeen gekomen en zijn de winnaars gekozen. 

De winnaar van de Kunstprijsvraag 2019 is geworden Yvette van Lier.  De jury was unaniem eens dat dit werk het beste de aandacht vraagt voor hersentumorproblematiek.

De jury:

Yvette van Lier “verraste de jury positief met haar werk. De tragiek, de puurheid, de openheid, het letterlijk bloot geven van hoofd en mens zijn. Maar ook die vreselijke hersentumor. Zo zichtbaar, als een zoet houdende suikerspin op een stokje.  “Was hij maar met 1 hap weg” verzuchte een jurylid.  Van Lier heeft oog voor detail, je blijft kijken, en steeds nieuwe dingen zien, waardoor de kijker mee wordt genomen op reis door hersentumorland en geforceerd wordt actief te denken. De jury zag in dit werk, de grootste belofte in awareness voor hersentumoren.” “Ik zou wel een poster ervan willen hebben” zegt een ander jurylid, “ die hang in dan in mijn spreekkamer. Uiterst knap.”

TonnyLagerweijklDe tweede plaats gaat naar hersentumoronderzoeker Tonny Lagewei. Die met zijn werk prachtig vertolkte dat hersentumorpatiënten niet allemaal hetzelfde zijn, maar juist uniek.

Het is niet makkelijk tekeningen met foto’s en schilderijen te vergelijken, maar door dicht bij de opdracht te blijven kom je toch bij de winnaar.  Alhoewel de inzendingen totaal verschillend van elkaar waren, hadden ze wel één ding gemeen, oordeelde de jury, “Alle inzenders waren  ‘verhalenvertellers, die met de nodige elan en lef beelden construeren die het publiek uitnodigen tot zorgvuldig kijken”.

Zie meer informatie op: https://stophersentumoren.nl/Archief2019/oproep-kunstprijsvraag-hersenen-in-beeld-2

Kiwanis Club de Liemers Zevenaar haalt € 34.394 op

Kiwanis club de Liemers Zevenaar haalt € 34.394,- op

KiwaniseLiemersZevenaarMet vereende krachten en tijdens verschillende evementen haalt Kiwanis club de Liemers Zevenaar een bedrag van € 34.394,- euro op voor meer onderzoek naar hersentumoren. Stichting STOPhersentumoren.nl verdubbelde het bedrag naar € 68.786,-

Haalt Kiwanis club de Liemers Zevenaar normaal funding op voor kinderen, het jaar 2019 staat hersentumoronderzoek in het visier. Dit naar aanleiding van het overlijden van een van de leden door een hersentumor. Hans Becker verteld: "Hij was onder behandeling van Dr. Robe van het UMC Utrecht. Nog bij zijn leven hebben wij hem beloofd dat ons doel voor dit jaar zou zijn het ondersteunen van het onderzoek dat Dr. Robe doet."

Inmiddels is de belofte in volle gang. Voor deze cheque van 34.394,- euro zijn de opbrengsten van 2 fundraise acties gebruikt. Het golftoernooi op de Keppelse Golfclub van 31 mei en het MidsummerNight Festijn in Duiven van 21 juni. Aldaar hebben wij ook de cheque mogen overhandigen aan Dr. Robe, zie foto.

3Bergentocht heeft ruim 70.000 euro opgebracht

IMG 2118klDe Tourmalet-editie van de Driebergentocht heeft ruim 70.000 euro opgebracht. Het geld gaat naar STOPhersentumoren.nl, dat vecht met het doel dat er versneld een genezende behandeling komt tegen hersenkanker. 

Vrijdag vertrokken in alle vroegte veertig deelnemers van de Driebergentocht aan hun beklimming van de col du Tourmalet. Na een jaar van voorbereidingen en donaties zoeken mochten ze dan nu eindelijk hun krachten laten zien. Fietsend en of wandelend kwamen zij een voor een boven. Onder hen waren ook de Driebergse zusjes Noa en Myrthe Faaij met in hun rugzakken honderden kralen met namen van dierbaren die strijden tegen kanker of de strijd hebben verloren. Boven op de berg hebben de zusjes de kralen in een snoer om een boom gewikkeld. ,,Alle namen verbonden met het lot kanker voor altijd op de top, een stukje dichter bij de hemel", vertelde Myrthe. Haar vader en opa vechten tegen kanker.   

IMG 1986kl,,Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich met hart en ziel hebben ingezet om mensen met kanker een betere behandeling te geven", vertelt Klaske Hofstee, voorzitter van stichting STOPhersentumoren.nl, ,,Ik ben alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs, maar ook de mensen langs de route die de teams hebben aangemoedigd, zeer dankbaar. Met dit geweldige bedrag kunnen we ook dit jaar weer goede onderzoeken ondersteunen. Een kwaadaardige hersentumor is een zeldzame ziekte, waardoor het voor de farmaceutische industrie en de grote bekende stichtingen minder aantrekkelijk is om in onderzoek te investeren. Toch sterven in Nederland iedere dag vier mensen door een kwaadaardige hersentumor en acht mensen door een uitzaaiing van een andere kankersoort in de hersenen. Onderzoek is dus dringend nodig. "

Op 25 juli 2020 is de volgende 3Bergentocht naar de col du Galibier.  Meer informatie op www.driebergentocht.nl

Oproep kunstprijsvraag

HERSENEN IN BEELD

11 maart 2019 - 15 mei 2019

KUNSTPRIJSVRAAG

LogoSTOPhersentumoren

Vanwege de Internationeale Hersenenweek organiseert Stichting STOPhersentumoren.nl een kunstprijsvraag voor meer aandacht voor tumoren in de hersenen. Betrokkenheid en bewustzijn met hersentumoren is de weg naar de overwinning hiervan.  Hieronder volgt uitgebreide toelichting op deze kunstprijsvraag.

 

MutsDE OPDRACHT:

Maak een kunstwerk geïnspireerd op het thema hersentumoren.

Het werk moet passen in een van de volgende drie categorieën:
- tekening, schilderij,
- fotografie,
- collage, beeldende vormen.

schilderijVoor elke categorie is men vrij in de vorm en de keuze van de materialen en de gebruikte technieken. Hulp van een computer bij het vervaardigen van de opdracht is toegestaan. De afmetingen van het werk mag maximaal A1 groot zijn, 85 cm x 60 cm.  (hou rekening met de verzending / verzendkosten van uw deelname).

De deelname aan de prijsvraag staat open voor iedereen. Inzendingen mogen individueel of groepswerk zijn. Bij groepswerk valt de inzending in de leeftijdsgroep van de oudste deelnemer. Verder dient het kunstwerk vergezeld te gaan met een toelichting vanuit welke inhoudelijke visie het kunstwerk tot stand is gekomen, waarom men meedoet en/of uw relatie tot de doelgroep de  hersentumoren is, je naam, leeftijd, adres, email en telefoonnummer.

JurTeeuwen
PRIJZEN
De beste, mooiste of leukste inzendingen zullen wij tentoonstellen in onze vergaderruimte. Verder plaatsen wij op de website van Stichting STOPhersentumoren.nl alle inzendingen. Deze online tentoonstelling van de inzendingen zal minimaal een jaar online blijven, eventueel met doorlink van uw website. De winnaar ontvangt een mooie prijs.

HOOFDprijs:  (t.w.v. 300 euro)

-  Weekendtrip (3 dagen, 2 nachten) voor 2 personen

Luxe welness voor 2 personen

- Cadeaucheque van 25,- euro beschikbaar gesteld door Bilderberg.

Tweede prijs: (t.w.v. 125 euro)

Overnachting met ontbijt voor 2 personen

Zondagsbrunch voor 2 personen beschikbaar gesteld door Van der Valk te Houten .

Derde en vierde prijs: (t.w.v. 15 euro)

Het boek: "Haal meer uit je hersenen" schrijver Mark Tigchelaar

DEELNAME
Deze kunstprijsvraag is voor alle leeftijden, immers primaire hersentumoren ontstaan ook in alle leeftijdsgroepen van 0 – 100 jaar. Iedereen kan meedoen. 

schilderij2 INZENDTERMIJN
Vanaf nu tot uiterlijk 14 mei 2019 wordt iedereen uitgenodigt je werk in te leveren bij het adres van Stichting STOPhersentumoren.nl:
t.a.v. Klaske Hofstee
Hoofdstraat 88
3972 LC DRIEBERGEN- RIJSENBURG


brain tandpasta
BEOORDELING & JURY
De inzendingen worden beoordeeld door een jury. Beoordeeld wordt op artisticiteit (creativiteit, originaliteit en kleurgebruik) en op de omschrijving hoe het kunstwerk tot stand is gekomen. De jury bestaat in ieder geval uit:
- Myrthe Faaij, 13 jaar, dochter van een vader met meerdere hersentumoren
-Tom Würdinger, moluculair biologisch onderzoeker VUmc Cancer Centrum Amsterdam, Havard Medical School Massachusetts
- Pierre Robe, neurochirurg, neuro-oncologisch onderzoeker UMC Utrecht
- Klaske Hofstee, voorzitter Stichting STOPhersentumoren.nl
 
brain art
PRIJSUITREIKING
Bij voldoende deelname zal de prijsuitreiking plaats vinden 15 juni 2019.

MEER INFORMATIE
De praktische organisatie van deze kunstprijsvraag is in handen van Stichting STOPhersentumoren.nl. Voor meer informatie kunt u uw vragen per email stellen aan het adres:
info@STOPhersentumoren.nl

fabre brein2
REGLEMENT
Door deelname aan de kunstprijsvraag Stichting STOPhersentumoren.nl vervallen alle rechten van het ingezonden werk toe aan de stichting. Je doneert dus je gemaakte werk aan ons. De inzendingen blijven eigendom van Stichting STOPhersentumoren.nl. Stichting STOPhersentumoren.nl behoudt zich het recht voor om inzendingen (werk en toelichting) te publiceren digitaal of schriftelijk in bijvoorbeeld een tijdschrift of boekwerk en te gebruiken voor promotiedoeleinden om meer awareness voor hersentumoren te verkrijgen. Over de uitslag van de jury valt niet te corresponderen.

Lopende trials

Lopende trials

HMOvoorkant2Als de standaard behandeling voor een hersentumor niet meer helpt dan kun je als patiënt vaak nog deelnemen aan een studie. Op deze pagina vind je links naar de lopende studies van verschillende ziekenhuizen. De pagina's worden regelmatig bijgehouden door de onderzoeksgroepen. Vele ziekenhuizen hebben eigen bestemmingsfondsen waar je rechtstreeks voor hersentumoronderzoek in kunt doneren. Deze fondsen staan achter de studie vermeld.

Hersentumoronderzoek

Onderzoek kost geld. Veel geld. Studies zijn daarom van levensbelang voor de hersentumorpatënt. Want zonder onderzoek geen vooruitgang. De hersentumorwetenschappers hebben nog vele onderzoekswensen liggen om te willen onderzoeken. Wordt daarom vandaag nog donateur van Stichitng STOPhersentumoren.nl om nog meer onderzoek mogelijk te maken. https://stophersentumoren.nl/doneren

 

Meer artikelen...