Van der Sluis auto’s sponsort dagje cabrio rijden voor Stichting STOPhersentumoren.nl

Van der Sluis auto's sponsort dagje cabrio rijden voor Stichting STOPhersentumoren.nl

Driebergen   -   Met zes autobedrijven in zes verschillende plaatsen ontvangt eigenaar Jaco Knoop van Van der Sluis auto’s Traaij 170  iedere week wel een paar sponsorverzoeken. Aan de meeste kan hij niet voldoen, maar zo nu en dan komt er een verzoek binnen en daar wil hij graag bij helpen.

Op 29 september aanstaande is de jaarlijkse cabriotocht ten behoeve van Stichting STOPhersentumoren.nl. Een Driebergse Stichting die wordt gerund door de Driebergse Klaske Hofstee. Net als Jaco is zij iedere dag druk bezig. Alleen Klaske doet vrijwilligerswerk. Zij wil de kans op genezing verbeteren voor alle hersentumorpatiënten. Sinds dat haar man Nico Faaij een ongeneeslijke hersentumor heeft, zet zij al haar vrije tijd in om meer onderzoek naar hersentumoren mogelijk te maken. Diverse neuro-oncologische onderzoeksgroepen zitten met smart te wachten op de donatie inkomsten die Klaske met haar gezin naar binnen harkt. Zo financiert ze onder andere onderzoek naar hersentumoren in het UMC Utrecht, ErasmusMC Rotterdam en AMC VUmc Amsterdam. Grote ziekenhuizen die niet zonder haar werk kunnen. Klaske heeft al meer dan 50 wetenschappelijke onderzoeken opgestart in de loop der jaren en verschillende hersentumor centra mee helpen op te richten.

“Dat grijpt je toch wel aan” vertelt Jaco, “dat je als patiënt en naaste zoveel kunt doen voor je eigen ziekte. Stil ook wordt je van de gedachte dat dit jonge gezin al 12 jaar met kanker moet dealen. Dan is het voor mij als dealer toch makkelijk om een van onze prachtige cabrio’s uit te lenen zodat Klaske weer mee kan doen met een benefietactie waar ook weer de opbrengsten voor hersenkankeronderzoek zijn.  Samen kun je zo veel meer dan alleen.”

BraintumorAward 2019 gaat naar Myron Best

De winnaar van de BraintumorAward 2019 is geworden Myron Best van het AMC Vumc Amsterdam. 

MyronBest STOPhersentumoren stimuleringsprijs 2019Stichting STOPhersentumoren.nl wil dat er zoveel mogelijk onderzoek wordt gedaan naar hersentumoren. Om onderzoek naar deze verwoestende ziekte te stimuleren, hebben we een stimuleringsprijs in het leven geroepen. Die prijs gaat elk jaar naar een jonge onderzoeker die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de stabilisatie, verbetering en genezing van hersentumoren. De prijs bestaat uit een oorkonde, een STOPbraintumor Award en een geldbedrag te besteden aan zijn of haar verdere ontwikkeling op het vakgebied.

Dit jaar is de prijs naar Myron Best gegaan, hij heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al veel mogen betekenen voor de hersentumorpatiënt en is een belofte voor de toekomst. Wij hopen als bestuur van harte dat Myron na het afstuderen volgend jaar in het vakgebied neuro-oncologie blijft.

 

Foto: Myron Best met WARlid STOPhersentumoren.nl Philip de WittHamer

Winnaar Kunstprijsvraag Hersenen in beeld Yvette van Lier

In mIMG 1966aart van dit jaar riep Stichting STOPhersentumoren.nl een wedstrijd uit. Wij riepen alle mensen die met hersentumorproblematiek te maken hebben op een beeld te maken van wat het hebben van een hersentumor in hun leven betekend. "Hersenen in beeld". Prachtige inzendingen kwamen binnen. Woensdag 26 juni is de jury bijeen gekomen en zijn de winnaars gekozen. 

De winnaar van de Kunstprijsvraag 2019 is geworden Yvette van Lier.  De jury was unaniem eens dat dit werk het beste de aandacht vraagt voor hersentumorproblematiek.

De jury:

Yvette van Lier “verraste de jury positief met haar werk. De tragiek, de puurheid, de openheid, het letterlijk bloot geven van hoofd en mens zijn. Maar ook die vreselijke hersentumor. Zo zichtbaar, als een zoet houdende suikerspin op een stokje.  “Was hij maar met 1 hap weg” verzuchte een jurylid.  Van Lier heeft oog voor detail, je blijft kijken, en steeds nieuwe dingen zien, waardoor de kijker mee wordt genomen op reis door hersentumorland en geforceerd wordt actief te denken. De jury zag in dit werk, de grootste belofte in awareness voor hersentumoren.” “Ik zou wel een poster ervan willen hebben” zegt een ander jurylid, “ die hang in dan in mijn spreekkamer. Uiterst knap.”

TonnyLagerweijklDe tweede plaats gaat naar hersentumoronderzoeker Tonny Lagewei. Die met zijn werk prachtig vertolkte dat hersentumorpatiënten niet allemaal hetzelfde zijn, maar juist uniek.

Het is niet makkelijk tekeningen met foto’s en schilderijen te vergelijken, maar door dicht bij de opdracht te blijven kom je toch bij de winnaar.  Alhoewel de inzendingen totaal verschillend van elkaar waren, hadden ze wel één ding gemeen, oordeelde de jury, “Alle inzenders waren  ‘verhalenvertellers, die met de nodige elan en lef beelden construeren die het publiek uitnodigen tot zorgvuldig kijken”.

Zie meer informatie op: https://stophersentumoren.nl/Archief2019/oproep-kunstprijsvraag-hersenen-in-beeld-2

Kiwanis Club de Liemers Zevenaar haalt € 34.394 op

Kiwanis club de Liemers Zevenaar haalt € 34.394,- op

KiwaniseLiemersZevenaarMet vereende krachten en tijdens verschillende evementen haalt Kiwanis club de Liemers Zevenaar een bedrag van € 34.394,- euro op voor meer onderzoek naar hersentumoren. Stichting STOPhersentumoren.nl verdubbelde het bedrag naar € 68.786,-

Haalt Kiwanis club de Liemers Zevenaar normaal funding op voor kinderen, het jaar 2019 staat hersentumoronderzoek in het visier. Dit naar aanleiding van het overlijden van een van de leden door een hersentumor. Hans Becker verteld: "Hij was onder behandeling van Dr. Robe van het UMC Utrecht. Nog bij zijn leven hebben wij hem beloofd dat ons doel voor dit jaar zou zijn het ondersteunen van het onderzoek dat Dr. Robe doet."

Inmiddels is de belofte in volle gang. Voor deze cheque van 34.394,- euro zijn de opbrengsten van 2 fundraise acties gebruikt. Het golftoernooi op de Keppelse Golfclub van 31 mei en het MidsummerNight Festijn in Duiven van 21 juni. Aldaar hebben wij ook de cheque mogen overhandigen aan Dr. Robe, zie foto.

3Bergentocht heeft ruim 70.000 euro opgebracht

IMG 2118klDe Tourmalet-editie van de Driebergentocht heeft ruim 70.000 euro opgebracht. Het geld gaat naar STOPhersentumoren.nl, dat vecht met het doel dat er versneld een genezende behandeling komt tegen hersenkanker. 

Vrijdag vertrokken in alle vroegte veertig deelnemers van de Driebergentocht aan hun beklimming van de col du Tourmalet. Na een jaar van voorbereidingen en donaties zoeken mochten ze dan nu eindelijk hun krachten laten zien. Fietsend en of wandelend kwamen zij een voor een boven. Onder hen waren ook de Driebergse zusjes Noa en Myrthe Faaij met in hun rugzakken honderden kralen met namen van dierbaren die strijden tegen kanker of de strijd hebben verloren. Boven op de berg hebben de zusjes de kralen in een snoer om een boom gewikkeld. ,,Alle namen verbonden met het lot kanker voor altijd op de top, een stukje dichter bij de hemel", vertelde Myrthe. Haar vader en opa vechten tegen kanker.   

IMG 1986kl,,Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich met hart en ziel hebben ingezet om mensen met kanker een betere behandeling te geven", vertelt Klaske Hofstee, voorzitter van stichting STOPhersentumoren.nl, ,,Ik ben alle deelnemers, vrijwilligers, donateurs, maar ook de mensen langs de route die de teams hebben aangemoedigd, zeer dankbaar. Met dit geweldige bedrag kunnen we ook dit jaar weer goede onderzoeken ondersteunen. Een kwaadaardige hersentumor is een zeldzame ziekte, waardoor het voor de farmaceutische industrie en de grote bekende stichtingen minder aantrekkelijk is om in onderzoek te investeren. Toch sterven in Nederland iedere dag vier mensen door een kwaadaardige hersentumor en acht mensen door een uitzaaiing van een andere kankersoort in de hersenen. Onderzoek is dus dringend nodig. "

Op 25 juli 2020 is de volgende 3Bergentocht naar de col du Galibier.  Meer informatie op www.driebergentocht.nl

Meer artikelen...