Diner in Restaurant ‘t Hoogt levert €1.750,- op voor St. STOPhersentumoren.nl

Diner in Restaurant ‘t Hoogt levert € 1.750,- op voor Stichting STOPhersentumoren.nl

Dagelijks sterven er in Nederland 4 mensen door een hersentumor. Het overkwam in 2016 ook de Soester Cees Drost. Binnen 10 weken na de diagnose overleed hij. Om te zorgen dat er een betere behandeling komt tegen deze vernietigende hersentumoren organiseerde de familie Drost dinsdag 10 april 2018 een fundraising diner in Restaurant ’t Hoogt in Soest.

EdwinMiltenburgCees kwam graag in het restaurant 't Hoogt in Soest. Tot op het laatste moment heeft hij gegeten in zijn lievelingsrestaurant. Daarom verleende eigenaresse Nicole van der Wardt volledig belangeloos medewerking aan het diner. Voor "haar" stamgast. Nicole stelde een speciaal menu samen met de dranken en het gebruik van het volledige restaurant. Daarnaast gaf zij leiding aan het tijdelijke ‘team Drost’ wat zorgde voor de bediening. “Het was geweldig om te zien hoe hard het team werkte en hoeveel mensen zij echt hebben geraakt tijdens deze avond”, stelde Nicole achteraf vast.  Zo’n 60 gasten genoten van heerlijk diner in een fantastische sfeer. Het bracht het bedrag van € 1.750,- op. Dit bedrag van het fundraising diner wordt toegevoegd aan de opbrengst uit diverse acties die initiatiefneemster Danielle van Miltenburg-Drost organiseert. “Mijn vader vroeg mij anderen te informeren over deze vreselijke ziekte. Naast een artikel van mijn vader en mij in het "Hersentumormagazine" dat op 28 mei uitkomt, wilde ik ook graag geld bijeenbrengen voor onderzoek”,  aldus Danielle. In het weekeinde van 16 en 17 juni is de familie Drost ook te vinden op de markt van de Hoogtzomer Tuinfeesten. En op 24 juni nemen zij met Team UNIEKcees deel aan een benefiet wandeltocht (www.Bergentocht.nl) tegen hersentumoren die plaats vindt op zondag 24 juni in Zeist. De volledige opbrengst gaat naar STOPhersentumoren.nl. Vooralsnog staat de teller op meer bijna € 6.000,= en elke euro is welkom. Doneren kan direct via bergentocht.nl/teams/UNIEKCees of onderstaande button.

Steun de actie UNIEKCees

Roermond City Swim kiest St. STOPhersentumoren.nl als goede doel

Roermond City Swim kiest Stichting STOPhersentumoren.nl als 2e goede doel

Roermond City Swim stophersentumoren hersentumor onderzoek goede doel7 april 2018 Roermond - De Roermond City Swim vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Een prachtig evenement waarbij de organisatie meerdere doelen voor ogen heeft. Meer bekendheid voor Roermond, de stad aan het water, met een steeds betere waterkwaliteit, maar ook bevorderen van (zwem)vitaliteit van ouderen en jeugd. Als laatste doel wil de organisatie jaarlijks lokale en regionale goede doelen steunen. Dit jaar is er gekozen voor het Toon Herman huis en voor Stichting STOPhersentumoren.nl.

Om te komen tot het tweede goede doel moest er gestemd worden door de achterban van het goede doel. Stichting STOPhersentumoren.nl kwam uit met de meeste stemmen. Maar ook de vakjury diende nog inhoudelijk te kijken of het goede doel paste bij de ambitie van de organisatie van de Roermond City Swim. Gelukkig is dit het geval en mag Stichting STOPhersentumoren.nl zich vanaf vandaag het 2e doel noemen van de 2e editie van de Roermond City Swim.

 “We zijn ontzettend blij dat we hebben gewonnen,” verteld voorzitter Klaske Hofstee, “niet alleen kunnen we binnen Limburg veel verschil maken met de komende donatie van de Roermond City Swim, ook helpt de organisatie om onze stichting en de nood onder de hersentumorpatiënten in het daglicht te zetten. Het is niet meer van deze tijd dat je als patiënt te horen krijgt bij een kwaadaardige hersentumor diagnose dat er niets tegen te doen is, dat je dood gaat. We mogen nooit de hoop ontnemen van de patiënt, er moet meer geld beschikbaar komen voor onderzoek zodat we de toekomst van al deze patiënten versneld kunnen verbeteren. We hopen dat heel veel mensen mee zullen gaan doen aan de Roermond City Swim.”

Zwem ook mee voor het goede doel

Doe jij op 25 augustus ook mee met de Roermond City Swim, voor de zwemmers, of met de Duck race (zie de website)? Schrijf je dan snel in op de site

roermondcityswim.nl/inschrijven 

Stem mee voor geld naar hersentumoronderzoek

Roermond City Swim

Roermond City SwimWij hebben jullie hulp nodig. We zijn 1 van de genomineerden van de Roermond City Swim. Met de meeste stemmen kunnen wij HET tweede goede doel worden van dit prachtige evenement.

Vorig jaar ontving het Toon Hermans huis € 50.000 euro van de Roermond City Swim. Wat zou het prachtig zijn als wij dit jaar ook een soortgelijke cheque zouden mogen ontvangen. Stem daarom op onze stichting en vraag ook of je buren, vrienden, familie, collega's, kennissen en iedereen om je heen dit willen doen. Tot en met 5 april moeten we zoveel mogelijk stemmen zien te verzamelen.

Dit is de link om te stemmen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScIwq-WTQD6SWVyLFxhfhkvlp1WBnvsY00urxoUyE17y0HjgA/viewform   

Dank je wel voor je stem en het delen van dit bericht.

Waar is geld voor nodig?

De cheque zou gaan naar het onderzoeksfonds wat Maastricht UMC+  bij Stichting STOPhersentumoren.nl heeft. Op dit moment is dit fonds gevuld met € 2.175,- en dat is veel te weinig om de volgende zaken te kunnen financieren  (zie www.STOPhet.nl/MUMC)  Help daarom onze wetenschappers door te gaan. Dit hebben we dringend nodig;

Stereotactische Apparatuur1) Stereotactische apparatuur voor onderzoek naar hersentumoren

Helaas is een hersentumor een zeldzame ziekte, en daarom hebben de onderzoekers naar deze ziekte zeer kleine budgetten. Deze onderzoeksgroep MUMC+ leende daarom dit apparaat (zie foto) van een andere afdeling, maar dat kan helaas niet meer. Met ingang van 1 september dreigt hun hersentumoronderzoek nu te stoppen, omdat het apparaat niet meer beschikbaar is. Dat mogen we niet laten gebeuren. Het moet door gaan. Ze hebben zelf dit apparaat nodig. De kosten € 7.744,-  minus de 2.275 die we al hebben, is er nog € 5.469,- nodig.

2) Onderzoeksgeld

Eerder onderzoek van MUMC+ lab heeft aangetoond dat chloroquine (CQ), een antimalaria middel, de hersentumor gevoeliger Inge Compter Ann Hoeben MUMC Maastromaakt voor radiotherapie en chemotherapie. Tevens veroorzaakt CQ normalisatie van de bloedvaten in de tumor, waardoor chemotherapie beter de hersentumorcellen bereikt. CQ is daarom aangewezen als weesgeneesmiddel voor de behandeling van gliomen door zowel de Europese Commissie als de US Food and Drug Administration (EU/3/14/1377 & FDA #15-4750). Vanaf augustus 2016 zijn reeds 7 patiënten geïncludeerd in een fase I studie waarin de aanbevolen dosis CQ in combinatie met radiotherapie en chemotherapie onderzocht wordt. De onderzoekers willen dit project graag opschalen en uitbreiden en hiervoor is € 120.305 euro nodig. Stichting STOPhersentumoren.nl heeft al € 45.854 betaald, dus we zoeken nog € 74.451,- voor de komende 3 jaren om dit onderzoek te kunnen voortzetten en afronden. Dit onderzoek moet doorgaan, omdat het de behandeling van deze patiëntengroep versneld kan verbeteren. Onderzoek in Maastricht kan de wereld veranderen.

Martin van den Bent ontvangt cheque onderzoek hersentumoren

Martin van den Bent ontvangt cheque voor hersentumor onderzoek.

Martin van der bent cheque hersentumor onderzoekMaandag 19 maart verrasten Michelle Penning en Danny Den Hartog prof. dr. Martin van den Bent van het ErasmusMC Rotterdam met een prachtige cheque van € 24.427,95.

Michelle is hersentumorpatiënt en onder behandeling bij prof. dr. van den Bent. Toen zij ziek werd kwam ze op de site van Stichting STOPhersentumoren.nl en leerde dat er veel te weinig geld is voor onderzoek naar hersentumoren. Ondanks haar ziek zijn hebben zij en Danny de schouders er meteen onder gezet. Samen met vrienden en familie hebben zij team Samen Sterk opgericht en zijn druk aan de slag gegaan met actie voeren.

Prof. dr. van den Bent is ontzettend blij met de cheque. Er is altijd te kort vaan financiering voor onderzoek naar hersentumoren. Acties zoals die van Michelle zorgen dat wetenschappers blijvend op zoek kunnen gaan naar oplossingen om te komen tot een betere behandeling.

Bestemmingsfonds Martin van den Bent

De donatie van € 24.427,95 is bijgeschreven op het STOPhersentumoren.nl onderzoeksfonds op naam van Martin van den Bent. Wil jij ook doneren of actievoeren zodat Martin van den Bent meer onderzoek kan doen naar hersentumoren? Start dan ook een actie op STOPhet.nl en zorg vervolgens dat die actie gekoppeld wordt aan dit bestemmingsfonds. Zo weet je zeker dat 100% van je donaties naar een goed onderzoek van Martin van den Bent gaat en kun je binnen een paar minuten beginnen met het digitaal werven van donaties met je eigen online betaalmodule. Wil je doneren aan onderzoek van Martin van den Bent dan kan dat via zijn bestemmingsfonds: www.STOPhet.nl/Martin_van _den_Bent

 

Steun onderzoek Martin van den Bent     Start een actie voor Martin van den Bent

Landelijke hersentumor collecte internationale hersenenweek

Landelijke hersentumorcollecte

Tijdens de Internationale Hersenenweek van 12 maart tot en met 18 maart 2018 hebben 108 hersentumorpatiënten, lotgenoten, partners, naasten op Social Media om donaties gevraagd ten behoeve van Stichting STOPhersentumoren.nl. De opbrengst van de collecte was € 5.822,-

Hersentumorcollecte STOPhersentumorenJaarlijks wordt er door Stichting STOPhersentumoren.nl twee maal gecollecteerd. In maart tijdens de Internationale Hersenenweek en in oktober tijdens de Hersentumorweek. "Dit zijn belangrijke weken voor onze doelgroep," verteld voorzitter Klaske Hofstee van de Stichting STOPhersentumoren.nl, "want er is geen hersentumorencollecte van de stichting aan de deur. Daar zijn helaas geen genoeg vrijwilligers voor. Dus collecteren wij online. Het is fijn te zien dat mensen zich ook via Social Media willen inzetten voor deze ernstige ziekte en deze collecte samen met elkaar mogelijk maken"

Collectebus hersentumoren

Bij vele stichtingen zijn vaste donateurs en de jaarlijkse collecte een groot deel van het budget voor besteding aan de missie om een betere behandeling tegen hersentumoren mogelijk te maken. Hofstee hoopt daarom dat in de maand oktober van dit jaar het aantal collectanten weer groter wordt. Je kunt je aanmelden voor een collectebus via; https://stophersentumoren.digicollect.nl/

 

 

 

Meer artikelen...

Pin it