Cabriofans halen € 2.106,- op voor hersentumoronderzoek

cabriofansseptemberuitje2017Op zondag 24 september 2017 organiseerde Cabrio Fans alweer haar vierde cabrio-toertocht. Deze rally werd verreden over de mooiste wegen van Gelderland en de opbrengst ging naar de Stichting STOPhersentumoren.nl  Dit jaar konden wij de stichting maar liefst € 2.106 euro overhandigen. 

De start was deze keer bij Cabrio Styling & Supply in Apeldoorn en de finish bij restaurant De Peerdestal in Ellecom. We hebben weer een bijzonder fraaie route kunnen rijden in toch wel bijzonder weer. Was het eerst ongeloofijk mistig, waardoor navigeren nog leuker werd om uit te voeren, brak er in de middag een geweldige nazomer zon door met heerlijke temperaturen.

cabriofansseptemberuitje2017myEr waren ruim 70 deelnemende equipes die meededen met de Sportklasse en Toerklasse waardoor het gezellig druk was in Apeldoorn. De laatste klasse kon gewoon navigeren vanuit een route boekje, wat goed te doen was, ook voor tiener kinderen.

Volgend jaar is het septemberuitje voor de Cabriofans weer, op 30 september 2018. Zet de datum alvast in jullie agenda, want het is ontzettend leuk om mee te doen en zo samen tot meer hersentumoronderzoek te komen met een leuke en gezellige dag.  www.cabriofans.nl

Walk4Brains Uden brengt € 349,- op.

Walk4BrainsUden20172klZondag 5 november 2017 hebben 16 personen de 5e editie van de Walk4Brains Uden gewandeld. Het groepje wandelaars van verschillende pluimage hadden één ding gemeen: ze weten wat voor vernietigende ziekte een hersentumor is en willen dat er meer onderzoek mogelijk wordt gemaakt.

Walk4BrainsUden20171klDe route van ruim 10 km ging over verharde door Uden en het aangrenzend buitengebied. Het weer zat mee en ondanks dat de vooruitzichten lage temperaturen aangaven, was het een warme tocht.

Organisator Caroline van de Wijngaard heeft besloten dat deze 5e editie was tevens de laatste waarvan zij de organisatie op zich had genomen en hoopt dat iemand het stokje van haar over neem in Uden, maar ook op veel andere plaatsen in Nederland, zodat ook in 2018 de W4B weer doorgaat.

Hersentumorpublieksdag

 MG 0119klHersentumor informatie bijeenkomst

Wij vinden het belangrijk dat patiënten de juiste informatie krijgen van de juiste personen en het liefst in de eigen omgeving.  Daarom stimuleren wij de ziekenhuizen om hersentumor informatie dagen te organiseren en werken wij zelf graag mee als moderator, spreker of mede organisator.

Wil jouw ziekenhuis ook een hersentumor publieksdag organiseren, dan helpen wij graag mee met de onkosten.  Stuur een mail naar ons om te overleggen info @ stophersentumoren.nl

Help onderzoek naar de Opticus Glioom

semHet zal je gebeuren, je kindje is ziek en krijgt de diagnose van een ongeneeslijke, maar ook onbehandelbare hersentumor. Dat overkwam de ouders van kleine Sem. Sem kreeg de diagnose "Opticus Glioom".  Een hele kwaadaardige hersentumor, waar nog niet onderzoek naar gedaan is. Sem zal daarom niet lang leven...

Soms kun je gewoon niet wegkijken. Sem is nu 3 jaar en is het 2e kindje van Marit van Amerongen Sem is al 2 jaar heel erg ziek. De "Opticus Glioom" is een heel naar monster. Hij zal niet alleen Sem zijn zicht afpakken, maar op termijn ook zijn leven. Stichting STOPhersentumoren.nnl wil onderzoek opstarten naar deze hersentumor. Met 10.000 euro per maand kunnen wij 1 onderzoeker betalen om onderzoek te doen naar Sem zijn hersentumor. Dat is zo nodig, want Sem is niet alleen. Er zijn nog veeeel meer kindjes in Nederland met een opticus glioom. En al deze kinderen verdienen de beste zorg met zicht op toekomst. Uitzicht op genezing. Helpen jullie mee actie voeren? Iedere donatie is welkom. Klein en groot. Samen kunnen wij deze onderzoeker aan het werk krijgen. 10.000 euro per maand. Doneer hier: https://www.stophet.nl/acties/Opticus_Glioom en deel dit bericht met iedereen die je kent! Dank jullie wel. #stophersentumoren.nl

Hersentumorcollecte heeft €9.128,- opgebracht.

HeaderKentaaTijdens de internationale hersentumorweek van 23 oktober tot en met 29 oktober 2017 werd in Nederland voor het eerst een hersentumorcollecte gehouden. Maar liefst 74 collectanten hadden zich aangemeld om te collecteren. Ze gingen niet bij weer en wind langs de deuren. De collectanten hebben een online collecte gehouden, op Social Media. Facebook, twitter, Instagram, overal kwam je de digitale collectebussen voor Stichting STOPhersentumoren.nl tegen.

Samen meer hersentumoronderzoek mogelijk maken was het motto. Omdat hersentumoren nog veel te weinig genezing kennen. Omdat de gevolgen van een hersentumor verwoestend zijn, zowel voor de patiënt als de naaste.

Stichting STOPhersentumoren.nl is een kleine vrijwilligersorganisatie welke niet genoeg man/vrouw kracht heeft om in iedere gemeente van Nederland vergunningen aan te vragen en in het hele land vrijwilligers te coördineren om echt langs de deuren te gaan. Het moderne digitale collecteren is daarom een prachtige vervanger. De Stichting is daarom heel blij dat de eerste collecteweek zo een succes was. Ook de collectanten waren zeer blij met de nieuwe manier van collecteren. “Het is even wennen” vertelde Carmen “Je moet echt iedere dag even de collectebus opnieuw op je timeline zetten met een leuke oproep, anders vergeten de mensen je direct, maar als je dat dan doet haal je toch iedere dag een mooi bedrag op. Net als bij een echte collecte”.  Rebecca vertelde: “Ik vind online collecteren heel fijn, want met een collectebus langs de deuren zou ik nooit doen, maar nu heb ik toch iets meer dan € 300,- "opgehaald" met mijn collectebus”.

De totale opbrengst van € 9.128,- wordt direct gebruikt bij de beoordeling ronde van nieuw onderzoek in 2017. De eerste volgende collecte zal plaatsvinden in de laatste week van maart 2018. Wil jij ook mee collecteren volgend jaar, mail dan "Collectant 2018" naar info@STOPhersentumoren.nl en we zetten je op de lijst van collectanten 2018.

Binnen een maand kun je hier lezen welke onderzoeken gehonoreerd zijn. https://stophersentumoren.nl/Onderzoek/gefinancierd-onderzoek

Meer artikelen...