Doneer nu qxif-angle-right

Nieuwsberichten 2022 nieuws

3FE14587 C221 40F5 A91C DAD4CB1E502BHAVO 5 leerling Myrthe Faaij (17 jaar) is dochter van een hersentumor patiënt.  Myrthe heeft het lange tijd op school moeilijk gehad.  Veel leerkrachten hebben niet door wat het is om thuis te zorgen voor een chronisch zieke vader met een kwaadaardige hersentumor. Ze verteld: "Mijn leven is vergeleken met veel van mijn klasgenoten heel anders. Mijn vader zijn ziekte klinkt de hele dag thuis door. Er is geen dag dat ik vrij ben van zorgen." Iedereen snapt dat goede begeleiding belangrijk is voor kinderen met een chronisch zieke ouder, echter Myrthe moest vaak hard zoeken om die begeleiding op school te vinden.   

 

STOPhersentumoren nieuws update

Vanwege het 40 jarige jubileum van Groen Installatietechniek te Ommen ontvingen wij een cadeau. Naast feest was er ook een open dag om het nieuwe pand te bekijken. Iedereen werd gevraagd om een donatie te doen aan hersentumoronderzoek. Dit resulteerde in een pracht donatie van € 2.875,-

Image 20221112 122911

Stichting De Dappere Strijder haalt 15.116,94 euro op ter herinnering aan Jaap voor hersentumoronderzoek

26 jaar mocht hij maar worden, Jaap de Wit, toen een hersentumor een einde maakte aan zijn leven. Maar zijn familie en vrienden zijn hem niet vergeten.

STOPhersentumoren nieuws update

Het is al weer ruim twee jaar geleden dat Patrick van Schaik is overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Er gaat geen dag voorbij dat zijn vrouw en kinderen het niet over hem hebben of aan hem denken. Om Patrick te herdenken hebben ze een tourtocht georganiseerd. 29 mei 2022 werd de eerste St. Patricks Day gereden.

 

STOPhersentumoren nieuws updateBron: IKNL.nl

Nederlandse onderzoekers van kinderhersentumoren reageren op een recente publicatie van Girardi et al. Deze biedt een wereldwijd overzicht van de histologie (het soort weefsel) van hersentumoren. 

STOPhersentumoren nieuws update

Zondagochtend 19 juni was er een bijzonder tocht in Friesland. In het krieken van de ochtend wandelden 75 deelnemers door het donker de zonsopgang tegemoet. Allemaal om één reden:  meer onderzoek naar hersentumoren mogelijk te maken. Opbrengst van dit alles: € 13.300 euro. 

Met een stempelkaart gaan de deelnemers op pad. De nacht in. Veiligheidsvestjes aan, "Want ze lopen voor hersentumoronderzoek, niet voor traumatisch hersenletsel", grapt een vrijwilliger.

STOPhersentumoren nieuws updateBron: thebraintumourcharity.org

Veel mensen denken dat hoofdpijn een symptoom voor een hersentumor kan zijn. Toch is dat vaak niet het geval. Hoofdpijn is soms alleen een symptoom als de ziekte zich als in een vergevorderd stadium heeft ontwikkeld. Simpele testen om zelf te zien of je een hersentumor hebt zijn er niet echt. Maar onderzoeker van de Universiteit van Edinburgh, hebben ontdekt dat een eenvoudige taaltest de aanwezigheid van een hersentumor kan verraden.

Het online symposium van 4 juni was een succes. Graag bedanken wij nogmaals het publiek en de sprekers voor hun aanwezigheid. Ook bedanken wij Dasha Fedorushkova en Noa Faaij voor de organisatie. 

De presentaties zijn terug te zien op ons YouTube-kanaal via deze link: 

STOPhersentumoren nieuws update

Bekijk de video

Veel kijkplezier.

STOPhersentumoren nieuws update

Zaterdag 28 mei 2022 beklom een groep van 39 vrienden de Mont Ventoux. In ere en herinnering aan hun vriend Alex. Hun actie:  Alexander Rengelink Memorial. Omdat ongeveer 4 mensen per dag in Nederland dezelfde diagnose krijgen als hun vriend wilden deze vrienden hun krachten bundelen voor meer onderzoek.

 

STOPhersentumoren nieuws updateBron:

Vandaag ontvingen wij een pracht donatie van € 15.646,- uit de actie van de Cycling Braintumorist Dirk-Jan Kloppenborg.  Op 9 oktober 2021 werd Dirk-Jan gediagnosticeerd met 2 hersentumoren, en lag hij weken in het ziekenhuis zonder te kunnen praten, met uitval van 1 been en arm. op 25 oktober werd hij geopereerd en kwamen langzaam zijn functies weer terug. Eenmaal uit het ziekenhuis ontslagen begon hij een bijzondere missie:

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!