Doneer nu qxif-angle-right

STOPhersentumoren nieuws update

Zaterdag 28 mei 2022 beklom een groep van 39 vrienden de Mont Ventoux. In ere en herinnering aan hun vriend Alex. Hun actie:  Alexander Rengelink Memorial. Omdat ongeveer 4 mensen per dag in Nederland dezelfde diagnose krijgen als hun vriend wilden deze vrienden hun krachten bundelen voor meer onderzoek.

 

 

In het najaar van 2021 is Alexander Rengelink (37) aan een hersentumor overleden. Alex stond midden in het leven, was vader van een jong gezin en als dispuutgenoot en vriend denken wij graag terug aan zijn humor, positiviteit, gezelligheid dat hij met ons tot op het laatst heeft gedeeld.

Gedurende de periode van zijn ziekte hebben de vrienden ervaren hoe belangrijk het is dat met deze diagnose een betere prognose en vooral kwaliteit van leven wordt geboden.

Ongeveer 4 mensen per dag in Nederland krijgen dezelfde diagnose als Alexander. Het leven voor hun en hun naasten verandert voor goed. Momenteel is de overlevingskans slechts 1%... Het kan ons allemaal overkomen. Wij willen de statistieken ombuigen! Daarvoor is onderzoek en dus geld nodig. De cheque staat op dit moment op € 34.470,-  maar er kan blijvende gedoneerd worden ter nagedachtenis aan Alex op https://stophet.nl/acties/Alexander_Rengelink_memorial

 

Foto: © Ernst-Jan Peters

Lees meer op:


Zie al onze andere nieuwsberichten in ons nieuwsoverzicht en blijf op de hoogte door ons op Facebook, Twitter of LinkedIn te volgen.

 

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!