Doneer nu qxif-angle-right

STOPhersentumoren nieuws updateBron:

Vandaag ontvingen wij een pracht donatie van € 15.646,- uit de actie van de Cycling Braintumorist Dirk-Jan Kloppenborg.  Op 9 oktober 2021 werd Dirk-Jan gediagnosticeerd met 2 hersentumoren, en lag hij weken in het ziekenhuis zonder te kunnen praten, met uitval van 1 been en arm. op 25 oktober werd hij geopereerd en kwamen langzaam zijn functies weer terug. Eenmaal uit het ziekenhuis ontslagen begon hij een bijzondere missie:

Dirk-Jan wist dat hij niet lang meer te leven had. De artsen hadden hem dat verteld. Beter worden zou niet lukken, maar het leven wat rekken door middel van bestralen en een chemokuur zagen de artsen nog wel zitten. Dirk-Jan was nog jong en sterk. Ze spraken over nog gemiddeld 2 jaar te leven na de behandeling. Echter al snel werden de voorspellingen somberder, 1 jaar nog en even later toen er toch geen behandeling meer mogelijk was omdat er uitzaaiingen waren, misschien nog 3 maanden te leven was het laatste bericht...

Dirk-Jan was sportief en wilde zijn laatste 3 maanden te leven goed benutten en zich inzetten voor anderen. Wat kon hij fysiek nog doen? Fietsen op een hometrainer. Toen werd het idee geboren. Geld ophalen voor onderzoek naar hersentumoren om in de toekomst deze beter te kunnen behandelen. Dirk-Jan wist dat hij er zelf niets meer aan zou hebben, maar toch begon hij met zijn benefiet tocht van zijn voordeur naar de Alpe d'Huez. Symbolisch 1.121 km lange virtuele kilometers voor een betere toekomst voor andere hersentumorpatiënten. De theorie was simpel. 3 maanden iedere dag 12 km fietsen.  Tot laat in december 2021 fietste Dirk-Jan iedere dag op de hometrainer. Tot hij echt niet meer kon. Toen nam maat Robin (tevens buurman) het stokje over.

Op 5 januari 2022 is Dirk-Jan overleden.  Hij mocht maar 43 jaar worden. 

Wij wensen Suzanne en de kinderen (6 en 9 jaar) heel veel sterkte en kracht toe.

 


Zie al onze andere nieuwsberichten in ons nieuwsoverzicht en blijf op de hoogte door ons op Facebook, Twitter of LinkedIn te volgen.

 

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!