Doneer nu qxif-angle-right

STOPhersentumoren nieuws update

Op 26 juli was de 13e editie van de 3bergentocht. Deze benefiettocht doet ieder jaar een berg uit de Tour de France aan. Dit jaar was het de Col d'Izoard. De deelnemers konden ruim 78.000,- euro aan Stichting STOPhersentumoren.nl overhandigen voor hersentumoronderzoek.

Coronacrisis

Ondanks alle verscherpte maatregelingen voor reizigers tijdens de coronacrisis ging de Driebergentocht dit jaar opnieuw door en brachten de deelnemers maandag 26 juli een bedrag bijeen van ruim 78.000,- euro. Er waren meerdere hindernissen om in de Franse Alpen te geraken dit jaar. De deelnemers moesten eerst testen of ze al dan niet corona positief waren, vervolgens binnen 24 uur in Frankrijk zijn, langs een route die niet via Maastricht en Luik voerde, vanwege de ernstige overstromingen aldaar. Toch ging de Driebergentocht door. Dit jaar stond de col d’Izoard op het programma. Een 2360 meter hoge reus uit het Tour de France programma. De deelnemers beklommen deze berg via de zware zuidkant met de start in Guillestre.


Samen verschil maken

Meerdere hersentumorpatiënten waren van de partij. Samen met hun familie en vrienden beleefden ze een dag om nooit te vergeten. “Iedereen beklom de berg met hun eigen persoonlijke motivatie, maar allemaal met maar 1 doel” vertelde Klaske Hofstee, voorzitter van Stichting STOPhersentumoren.nl en organisator van de Driebergentocht, “Meer onderzoek mogelijk maken naar deze vernietigende ziekte. Het is niet van deze tijd dat er een kankersoort bestaat met 99% kans dat je er aan overlijdt. Dat moet veranderen en dat kan alleen maar door heel veel onderzoeksgeld in de ziekte te pompen”. Alle deelnemers hebben de top bereikt. “Een kracht prestatie”, aldus Klaske, “omdat er deelnemers bij zaten die nog volop bezig zijn met chemo- en bestralingskuren. Samen verschil maken geeft een enorme boost, want je wilt zo graag de toekomst veranderen voor je dierbare en alle kinderen en volwassenen die iedere dag met deze ziekte moeten zien te leven”.


Hersentumoren

Patiënten met een hersentumor hebben een korte levensverwachting. Iedere dag overlijden 12 mensen in Nederland door een hersentumor. Vier mensen door een primaire hersentumor, acht mensen per dag door een uitzaaiing van een andere kankersoort in de hersenen. En toch gebeurt er relatief erg weinig onderzoek naar deze vernietigende ziekte. Dat willen de deelnemers met de Driebergentocht veranderen. Bij iedere ziekte zie je dat meer onderzoek de behandeling verbeterd en genezingskansen verhoogd. Daar maken wij ons sterk voor samen met Stichting STOPhersentumoren.nl. Het enige fonds in Nederland wat hersentumoronderzoek als speerpunt heeft. Volgend jaar 25 juli gaat de Driebergentocht weer een berg verzetten. De Mont Ventoux. Vanaf 15 september kun je je inschrijven en beginnen met trainen en sponsoren werven. Zie voor meer informatie op www.driebergentocht.nl

 


Zie al onze andere nieuwsberichten in ons nieuwsoverzicht en blijf op de hoogte door ons op Facebook, Twitter of LinkedIn te volgen.

 

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!