Doneer nu qxif-angle-right

STOPhersentumoren nieuws updateBron: Washington Univeristy School of Medicine

Onderzoekers hebben een deep learning MRI-model ontwikkeld waarmee een hersentumor kan worden geclassificeerd als een van de zes meest voorkomende typen hersentumoren, met behulp van een enkele D3 MRI-scan.

De zes meest voorkomende intracraniële hersentumoren zijn het hooggradig glioom, het laaggradig glioom, hersenmetastasen, meningomen, hypofyse-adenoom en het akoestisch neuroom. Elke tumor werd gedocumenteerd door middel van histopathologie waarvoor chirurgisch weefsel moest worden verwijderd van de plaats van de vermoedelijke kanker en het onder de microscoop moest worden onderzocht. 

Artificial Intellingence

De deep learning procedure behoort tot de Artificial Intelligence en Machine Learning techniek. Deze techniek staat voor hersentumoren nog aan het begin van vele nieuwe ontdekkingen. Alhoewel de onderzoekers van de Washington University Schhool of Medicine vertellen in dit artikel dat deze 3D scans als aanvulling op de diagnose zouden moeten worden gebruikt, hoopt voorzitter Klaske Hofstee van Stichting STOPhersentumoren.nl dat in de nabije toekomst deep learnig 3D MRI scans toch echt behoren tot een beslissend onderdeel in de behandeling van hersentumoren. Hofstee kan zich voorstellen dat met de deep learning methode nauwkeuriger in de gaten kan worden gehouden wanneer een hersentumor evolueert, waarop dan vervolgens de huidige behandelwijze kan worden bijgesteld. Dit is een beloftevolle ontwikkeling binnen de neuro-oncologie, verteld Hofstee, omdat bij hersentumorpatiënten nu eenmaal niet zoals bij bijvoorbeeld borstkankerpatiënten, makkelijk een biopt van de hersentumor kan worden genomen, om te kijken of er sprake is van nieuwe markers in de tumor. Met artificial Intelligence van de deep learning techniek kan dat dan wel, wat zorgt dat we de tumor meer op de hielen kunnen zitten dan met de huidige technologie. 

Lees het hele artikel op: https://www.aninews.in/news/science/single-mri-scan-can-classify-brain-tumours-using-deep-learning-model20210814221632/


Zie al onze andere nieuwsberichten in ons nieuwsoverzicht en blijf op de hoogte door ons op Facebook, Twitter of LinkedIn te volgen.

 

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!