Doneer nu qxif-angle-right

Uitreiking prijs STOPHersentumoren defDit jaar mocht de Stichting STOPhersentumoren.nl stimuleringsprijs worden uitgereikt aan de jonge onderzoekster Ilaria Viozzi van het Radboud UMC te Nijmegen. Ilaria staat aan de wieg van de implementatie en de wetenschappelijke onderbouwing van laser behandeling van niet operabele hersentunorpatiënten (stereotactische laser ablatie) in Nederland. Mede door haar inzet is er een eerste gerandomiseerde studie naar deze behandeling uitgevoerd en is er een enorme landelijke subsidie in de wacht gesleept om te beginnen met een trial naar deze laser behandeling.

Ilaria ontving van de stichting een Brain Tumor Award, een oorkonde en cheque ter waarde van € 1.500 euro te besteden aan zijn verdere ontwikkeling binnen de neuro-oncologie.

Voorzitter Klaske Hofstee: ‘Om te komen tot de meest belofte volle onderzoeken voor onze patiënten zijn er ook de meest beloftevolle onderzoekers nodig. Wij stimuleren daarom graag jonge talentvolle onderzoekers om binnen de neuro-oncologie te blijven. Zodat er meer hoopvolle onderzoeksprojecten kunnen worden opgestart om de toekomst van de patiënten versneld te verbeteren.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!