Doneer nu qxif-angle-right

STOPhersentumoren nieuws update

Zondagochtend 19 juni was er een bijzonder tocht in Friesland. In het krieken van de ochtend wandelden 75 deelnemers door het donker de zonsopgang tegemoet. Allemaal om één reden:  meer onderzoek naar hersentumoren mogelijk te maken. Opbrengst van dit alles: € 13.300 euro. 

Met een stempelkaart gaan de deelnemers op pad. De nacht in. Veiligheidsvestjes aan, "Want ze lopen voor hersentumoronderzoek, niet voor traumatisch hersenletsel", grapt een vrijwilliger.

De deelnemers zijn opgetogen. Het is een unieke tocht. Sommigen zijn al moe voordat ze beginnen, het is midden in de nacht, anderen staan te stuiteren. Het is best nog moeilijk om de bordjes te vinden in het donker, want dit deel van Friesland staan er nauwelijks lantaarnpalen langs de weg. Als het onbewolkt is, zie je hier de sterren in de nacht. Maar deze nacht zijn er wolken. Veel wolken. En op het einde van de tocht werd er dan ook geen zonsopgang gezien, maar onweerswolken, met lichtflitsen en een flinke douche. 

Deze bijzondere tocht is ontstaan en georganiseerd door Elly Leijstra-van de Velde. Zij worstelt zelf al vele jaren met een hersentumor. Hij ontnam haar haar werk, haar gehoor, ze is snel overprikkelt en moe. Toen ze er achter kwam dat hersentumoronderzoekers in Nederland heel weinig geld toebedeeld krijgen om onderzoek mee te doen wist ze dat ze een missie had.  Elly: "Met elkaar kun je zoveel voor elkaar krijgen. Je moet het gewoon doen. Datum zetten, en mensen vertellen wat je wilt. Er moet gewoon meer geld komen voor onderzoek naar deze ziekte. Ik heb zoveel hulp gehad. Allemaal sponsoren voor donaties en goederen. En alle vrijwilligers die hebben gezorgd dat mijn tocht gedaan kom worden, stempelposten, koffie schenkers, broodjes delers, bordjes uitzetters, iedereen: ik wil ze allemaal bedanken. En niet te vergeten Freerk mijn man, hij is mijn grootste steun. "

Volgend jaar 18 juni 2023 ga ik weer een Walk4Brains in Friesland organiseren. Hou je de site in de gaten en geef je snel op, want dan kun je alweer gaan sparen voor meer geld naar onderzoek.  www.Walk4BrainsFryslan.nl

Foto:  Albert en Meintje Westra


Zie al onze andere nieuwsberichten in ons nieuwsoverzicht en blijf op de hoogte door ons op Facebook, Twitter of LinkedIn te volgen.

 

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!