Doneer nu qxif-angle-right
Drs Linda Bralten

Drs. Linda Bralten

Commissielid

Linda Bralten wint HersenenAward 2010.

Uitreiking van de stimuleringsprijsDe jury van de STOPhersentumoren.nl stimuleringsprijs heeft de winnaar voor 2010 bekend gemaakt.  Mw. Drs. Linda Bralten, neuro-oncologisch onderzoekster in het team van Phd dr. P. French, van het Josephine Nefkens Institute ErasmusMC te Rotterdam heeft de prestigieuze prijs in de wacht gesleept.  De STOPhersentumoren.nl stimuleringsprijs is genoemd naar de gelijknamige stichting. De Stichting is in 2007 opgericht op initiatief van een hersentumorpatiënt en heeft als missie heeft fondsen te werven voor hersentumoren onderzoek. Dit gaat de stichting goed af, want in de korte tijd na oprichting financieren zij nu maar liefst 6 hersentumoren onderzoeken en zijn ze daarmee een van de belangrijkste subsidie verstrekkers geworden in Nederland op neuro-oncologisch gebied.

De stimuleringsprijs wordt ter beschikking gesteld voor een jonge onderzoeker, die zich op bijzondere wijze uitermate heeft ingespannen en voortgang heeft geboekt op het gebied van onderzoek naar genezing of preventie van primaire hersentumoren. Linda Bralten, 29 jaar, viel op tussen de kandidaten door haar indrukwekkende lijst met publicaties, haar studie resultaten, maar boven al een belofte volle onderzoekster te zijn voor het versneld naar voren halen van een betere toekomst voor hersentumorpatiënten.

De jury van de STOPhersentumoren.nl stimuleringsprijs bestaat uit voorzitter, prof. dr. M.C.H. Donker, Chief Science Officer Rotterdam, hoogleraar volksgezondheidsbeleid aan de Erasmus Universiteit, en lid van de Gezondheidsraad, prof. dr. M.J.B. Taphoorn, neuro-oncoloog bij Medische Centrum Haaglanden en bijzonder hoogleraar neuro- oncologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, prof. dr. M.A. Frens, hoogleraar systeemfysiologie bij de vakgroep Neurowetenschappen van het Erasmus MC in Rotterdam, prof. dr. S. Leenstra, neurochirurg aan het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg, hoogleraar experimentele neurochirurgische oncologie Erasmus MC in Rotterdam, prof. dr. P. Wesseling, neuro-patholoog en hoogleraar neuropathologie, in het bijzonder van neuro-oncologische aandoeningen UMC St. Radboud Nijmegen en Dr. T. Wurdinger Phd, neuro-oncologische onderzoeksgroep Cancer Center Amsterdam VUmc en afdeling moleculair neurogenetica Unit Massachusetts General Hospital-East Harvard Medical School.

 Winnares Linda Bralten ontving vrijdag 8 oktober in het wereldmuseum te Rotterdam uit handen van voorzitter Klaske Hofstee een bronzen HersenenAward en een cheque ter waarde van € 5.000,- ter besteding aan de verdere ontwikkeling binnen haar vakgebied.