Doneer nu qxif-angle-right

Prof. voetballer Alfred Schreuder steunt ons als ambassadeur

Alfred Schreuder

Prof voetballer Alfred Schreuder weet waarover hij praat als ambassadeur van STOPhersentumoren, want in 2006 verloor hij zijn dochtertje Anouk (6 jaar) aan de gevolgen van een hersentumor.

Alfred Schreuder heeft een goede staat van dienst opgebouwd als profvoetvaller bij onder andere Feyenoord, RKC Waalwijk, NAC Breda en FC Twente. Op dit moment voetbalt hij nog bij Vitesse, maar vanaf 2009 zal hij assistent-trainer worden bij het tweede elftal van FC Twente.

Alfred heeft twee dochtertjes, Isa en Floor, en een zoontje, Bas. Zijn dochtertje Anouk overleed op 14 maart 2006 op zesjarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Anouk heeft geruime tijd gestreden tegen haar ziekte en helaas verloren. Alfred en zijn familie ontvingen veel steunbetuigingen van zijn collega-voetballers en fans; condoleanceregisters, een ‘berenactie’ (zie foto), rouwbanden, etc.

Tijdens de lange strijd tegen haar ziekte zag Alfred hoe belangrijk het is dat er geld beschikbaar wordt gesteld voor onderzoek naar deze vorm van kanker en aan de begeleiding van mensen die met deze ziekte te maken krijgen. Vanuit zijn betrokkenheid heeft hij zich al meer ingezet voor goede doelen. Zo stelde hij eerder officiële voetbalshirts van zichzelf en veel collega’s beschikbaar om stichtingen te steunen.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!