Doneer nu qxif-angle-right

Clemens Dirven

 

Adviseur

 

Prof. dr. Clemens Dirven werkt als neurochirurg in het  Rotterdamse Erasmus MC, hij is tevens hoogleraar en hoofd van de afdeling. Na zijn studie geneeskunde in Nijmegen volgde hij de opleiding tot neurochirurg in het Acadermisch Ziekenhuis te Groningen. Ook startte hij daar zijn onderzoek naar hersentumoren en promoveerde hij op een proefschrift over een goedaardig type hersentumor dat bij kinderen voorkomt. Vervolgens was hij gedurende 11 jaar werkzaam als neurochirurg in het Amsterdamse VUmc, waar hij hoogleraar werd op het gebied van hersentumoronderzoek.

Sinds 2007 leidt hij de afdeling neurochirurgie van het Erasmus MC dat nieuwe behandelingen voor hersentumoren als speerpunt van onderzoek heeft. Hij was voorzitter van de wetenschapscommissie van de Nederlandse Vereniging voor Neurochirurgie en is lid van het Consilium Neurochirurgicum. Hij is bestuurslid van de European Association for Neuro-Oncology (EANO), lid van verschillende internationale organisaties op neuro-oncologisch gebied en onderhoudt contacten met enkele belangrijke buitenlandse onderzoekers.
cdirven
De reden om toe te treden tot de Raad van Advies van de Stichting STOPhersentumoren:
Gedurende de twintig jaar dat ik patienten met hersentumoren opereer en onderzoek doe naar nieuwe behandelingen heb ik veel initiatieven voorbij zien komen om hersentumoren meer onder de aandacht te krijgen. De Stichting STOPhersentumoren maakt werkelijk voor het eerst "het verschil": Het is de eerste die de aandacht voor hersentumoren weet te vergroten en substantiele fondsen hiervoor werft, de eerste die onderzoekers en artsen weet te motiveren om vooruitgang te boeken, en de eerste die daarmee patienten een horizon biedt. Dat is allemaal niet verwonderlijk, want deze stichting is ontstaan vanuit "ervaring en gevoel" en heeft tegelijkertijd een rationele werkwijze en doelstelling voor ogen. Ik draag hier graag aan bij!

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!