Doneer nu qxif-angle-right

Mw. dr. A. Walenkamp portret

 

Oncoloog

 

Mw. dr. A. Walenkamp portretgroot

Dr. Annemiek Walenkamp heeft sinds 2015 zitting in de beoordelingscommissie van Stichting STOPhersentumoren

Annemiek Walenkamp is een medisch oncoloog, en werkt met hersentumoren en neuro-endocriene tumoren aan het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ze behaalde haar medische graad in 1997 aan de Universiteit van Utrecht en haar Ph.D. in 2002 van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Annemiek deed haar laboratoriumwerk voor haar promotieonderzoek in de experimentele afdeling microbiologie in Utrecht. Dit leidde tot een lange termijn samenwerking die de expertise over microbiologie en oncologie gecombineert benaderd om de verkregen nieuwe infromatie over bacteriën in relevante drugs bij kanker nader te vertalen. Zij is betrokken bij de patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek.

Haar onderzoek lijnen zijn erop gericht om nieuwe benaderingen te vinden om kankercellen te richten, en het verbeteren van de kwaliteit van leven en de behandeling resultaten bij patiënten. Afgezien van laboratoriumstudies, voert en coördineert ze de fase II-III onderzoeken. Haar werk wordt gefinancierd door verschillende subsidies, met inbegrip van subsidies van de Nederlandse Kankerbestrijding. Ze nam deel aan, en ondersteunt het Alp d'HuZes initiatief en is lid van de adviesraad van de Nederlandse Neuro Endocriene Cancer patiënt netwerk en is hoofd van de eNETS center of excellence voor de behandeling van neuro-endocriene tumoren in Groningen.