Doneer nu qxif-angle-right

Marike Broekman portret

 

Neurochirurg

 

Marike Broekman

Dr. Marike Broekman heeft sinds 2016 zitting in de beoordelingscommissie van Stichting STOPhersentumoren

Marike Broekman, prof. dr. is sinds 2012 als neurochirurge met als aandachtsgebied neuro-oncologische chirurgie werkzaam in het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

In 2006 rondde zij haar geneeskunde opleiding af aan de Universiteit van Utrecht. In datzelfde jaar verdedigde zij haar proefschrift in Utrecht, gebaseerd op onderzoek gedaan bij de Moleculaire Neurogenetica Unit en het Centrum voor Moleculaire Beeldvorming onderzoek van het Massachusetts General Hospital (MGH) en de Harvard Medical School (HMS) te Boston. Zij ontving hiervoor de Rudolf Magnus prijs. Met ingang van 1 augustus 2023 is zijn hoogleraar geworden in het LUMC.

Tijdens haar opleiding tot neurochirurg in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, bracht zij een jaar door aan MGH/HMS. Sinds haar terugkomst in Nederland leidt zij een onderzoeksgroep die zich richt op het uitzoeken hoe een hersentumor met de omgevende cellen communiceert. Inzichten hierin gebruikt de groep om nieuwe diagnostische technieken en therapieën voor hersentumorpatiënten te ontwikkelen.