Doneer nu qxif-angle-right

Prof. Dr. T. Würdinger

 

Moleculair bioloog

Tom Wurdinger kl

Prof. Dr. T. Würdinger heeft sinds 2014 zitting in de beoordelingscommissie van Stichting STOPhersentumoren

Thomas (Tom) Wurdinger, PhD, behaalde zijn MSc aan de Vrije Universiteit in 2001. In 2005 promoveerde hij op de afdeling Virologie van de Universiteit Utrecht in samenwerking met de Gentherapie afdeling van het VU medisch centrum, waarvoor hij de Greiner Award van de Nederlandse Vereniging van Gene Therapy. In 2005 begon hij te werken als postdoc bij de Molecular Neurogenetica Unit en het Centrum voor Moleculaire Beeldvorming onderzoek van het Massachusetts General Hospital en de Harvard Medical School, waar hij begon te werken op hersentumor miRNAs en moleculaire imaging technieken, en waar hij een Amerikaan Brain Tumor Association Fellowship Award.

Sinds december 2007 is hij op weg in het laboratorium van het Neuro-oncology Research Group van het VUmc Cancer Center Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op de identificatie van systeem therapieën voor de behandeling van hersentumoren. Dit omvat het benutten grootschalige siRNA library screening factoren die bijdragen aan hersentumor groei en migratie te bepalen.

In 2009 ontving Tom Würdinger de "Hersenen Award" van Stichting STOPhersentumoren, een stimuleringsprijs. Sindsdien is hij zo ongeveer een van de best publicerende onderzoekers van VUmc CCA geworden.