Doneer nu qxif-angle-right

STOPhersentumoren nieuws updateBron: NZherald.co.nz

De potentieel dodelijke hersentumor van een klein meisje bleef bijna zes maanden onopgemerkt, ondanks het feit dat haar ouders de artsen herhaaldelijk smeekten om verder onderzoek. Gisteren heeft de familie een grote verontschuldiging gekregen van het County Manukau District Health Board nadat de gezondheidswaakhond van Australië, de Health and Disability Commission (HDC), fouten in de zorg van het meisje had gevonden.

Bijna vier jaar na de vertraagde behandeling onthult een HDC-rapport dat artsen er niet in slaagden "kritisch na te denken en dringender te reageren op de opkomende en zorgwekkende symptomen van het kind". Hopelijk zullen de media rond dit incident helpen het bewustzijn te vergroten van tekenen en symptomen van hersentumoren die vaak over het hoofd worden gezien of afgewezen door artsen.

Lees meer: https://www.nzherald.co.nz/nz/girls-potentially-deadly-brain-tumour-missed-for-months-counties-manukau-dhb-apologises/L5ABXT45X2OPBLUE7IGOQSYQJQ

 


Zie al onze andere nieuwsberichten in ons nieuwsoverzicht en blijf op de hoogte door ons op Facebook, Twitter of LinkedIn te volgen.

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!