Doneer nu qxif-angle-right

Hersentumor informatie

Startpunt Nederlands hersentumor informatiecentrum

Algemeen

Nederlands hersentumor informatiecentrum

Ons Nederlands hersentumor informatiecentrum werkt dagelijks aan het volledig en up-to-date houden van alle soorten informatie over hersentumoren. Het is een bibliotheek voor patiënten, naasten en anderen.
Algemene hersentumor informatie

Algemeen

Algemene hersentumor informatie

In Nederland krijgen dagelijks zo'n vier mensen een kwaadaardige primaire hersentumor diagnose en nog meer mensen een secundaire hersentumor.
Wat is een hersentumor

Algemeen

Wat is een hersentumor?

Een hersentumor is  goedaardige of kwaadaardige ongeremde celgroei in het weefsel van de hersenen. Het hoort daar niet thuis, en kan grote problemen veroorzaken.

Primaire hersentumor

Soort hersentumor

Primaire hersentumoren

In het hoofd kunnen allerlei soorten gezwellen (= tumoren) voorkomen. In dit artikel vertellen we meer over tumoren die uitgaan van het hersenweefsel zelf, ofwel de Primaire hersentumor.
Secundiaire hersentumor, uitzaaingen of metastasen

uitzaaiingen/metastasen

Secundaire hersentumor

Tumoren die uitgaan van andere weefsels dan de hersenen noemen we secundaire hersentumoren. Dit zijn metatstasen/uitzaaiingen van een primaire tumor elders in het lichaam.
Meningeoom

Soort hersentumor

Meningeoom

Een speciale pagina besteden wij aan de "goedaardige" primaire hersentumoren meningeomen. Omdat ze soms helemaal niet goed of aardig zijn. 5% van de patienten met een meningeoom overlijdt zelfs door deze hersentumor.
hersentumor diagnose, verschijnselen en symptomen

Diagnose - verschijnselen

Symptomen

De verschijnselen van een hersentumor hangen enerzijds samen met de groei van de tumor waardoor verhoging van de druk in het hoofd ontstaat, anderzijds met de plaats waar de tumor groeit.
Ziekenhuis behandel traject

Behandeling

Het ziekenhuis traject

Helaas is men,  ondanks vooruitgang op allerlei gebieden, met de behandeling van de hersentumor niet erg veel opgeschoten sinds het begin van de ontwikkeling van de neuro-oncologie.
Hersentumor statistieken en cijfers

Statistieken

Hersentumor cijfers

Uit de Nederlandse Kankerregistratie blijkt dat er ieder jaar bij om en nabij 1500 mensen in Nederland een primaire hersentumor wordt ontdekt.
Ziekenhuis behandel traject

Behandeling

Specialisten vertellen

Wat is een hersentumor nu precies? Hoe komt men tot een diagnose? En wat houdt de behandeling in voor hersentumoren? Specialisten vertellen je dit allemaal in een aantal filmpjes.
Hersentumor statistieken en cijfers

SamenSterk

Logtenoten contact

Is er een hersentumor bij jou of een van jouw dierbaren geconstateerd? Dan heb je vaak behoefte aan contact voor steun, advies en het delen van ervaringen. Wij hebben hiervoor lotgenotengroepen. Meld je aan.
Hersentumor statistieken en cijfers

Lotgenoten

Onze bloggers

Hoe gaat het met...?
Hersentumorpatiënten, partners, ouders en/of vrienden die hun verhaal delen. Over wat een hersentumor met hun levens doet. Klik op een naam om naar een blog af te reizen.
Betrouwbare hersentumor informatie

Betrouwbaar & objectief

De hersentumor zoekmachine

Over hersentumoren gaan de wildste verhalen. Met onze aangepaste Google-zoekmachine worden alleen betrouwbare websites doorzocht om snel de juiste informatie te vinden.