Doneer nu qxif-angle-right

Een periodieke schenking houdt in dat u voor een periode van minimaal 5 jaar jaarlijks een vast bedrag aan Stichting STOPhersentumoren schenkt. Een interessante optie, omdat het u fiscaal voordeel oplevert. Uw gift is namelijk volledig aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. En afhankelijk van uw inkomen ontvangt u dan tot maximaal 52% van het gedoneerde bedrag terug. Enige voorwaarde is dat u uw periodieke schenking heeft vastgelegd in een notariële akte.

Voor Stichting STOPhersentumoren betekent uw periodieke schenking dat we voor langere tijd verzekerd zijn van financiële steun. En vooral die structurele steun helpt ons om een goede continuering te geven aan het wetenschappelijke onderzoek naar de genezing van hersentumor patiënten. Op allerlei manieren, nu en in de toekomst.   

Hoe werkt het? Een periodieke schenking kan u belastingvoordeel opleveren als u voldoet aan de voorwaarden:

  • U betaalt minimaal 5 jaar een vast bedrag per jaar.
  • De schenking wordt vastgelegd. Door of de notaris, of door u zelf in samenwerking met de belastingdienst.

 Klik hier voor een overeenkomst belastingdienst.

Klik hier voor een periodieke schenking met notariële akte.


Rekenvoorbeeld bij een inkomstenbelastingtarief van 42%:

Zonder akte:
Jaarlijkse schenking € 100
Teruggave belasting € 0
Uw netto schenking € 100
Met akte:
Jaarlijkse schenking € 172
Teruggave belasting € 72
Uw netto schenking € 100

 

Voordelen

  • Uw jaarlijkse gift is volledig (100%) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, er zijn géén minima en maxima aan verbonden.
  • Hoe hoger de schenking, hoe hoger het bedrag dat u van uw inkomstenbelasting kan aftrekken. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen ontvangt u 32,35% tot 52% van het gedoneerde bedrag terug van de fiscus.
  • Uw toegezegde gift is via een notariële akte voor minimaal 5 jaar vastgelegd. Voor het afsluiten van de akte hoeft u de notaris niet te bezoeken, de akte krijgt u van ons thuisgestuurd.
  • Stichting STOPhersentumoren is voor langere tijd verzekerd van financiële steun zodat zij ook langlopend wetenschappelijk onderzoek kan (blijven) financieren.
  • Vanaf € 250,00 per jaar betaalt Stichting STOPhersentumoren de kosten van de notaris voor het opmaken van de akte.

 

Help ons helpen

ANBICBF keurmerk stophersentumoren
Doneer nu,
om de genezingskans bij hersentumoren te vergroten!

Doneer aan Stichting STOPhersentumoren